piše Budislav Minić: Iživljavanje vlasti nad porodicom Vanje Đurišića

0

Kriminal, nasilje i laži – osnovna karakteristika „djelovanja“ lokalne vlasti u Podgorici.

Činjenice, dokazi i pravo – na strani Đurišića.

Šteta za građane naselje Zabjelo koji gravitiraju Jerevanskoj ulici, za porodicu Đurišić, za građane Podgorice koji će je u konačnom platiti i za ugled Glavnog grada
Odgovornost – ima li je i hoće li je biti?

U nekolika navrata sam javno pozvao gradonačelnika Glavnog grada, Ivana Vukovića, povodom notornih neistina kojima se kontinuirano služi u javnom obraćanju povodom tzv. „Slučaja Jerevanska“, da pred licem javnosti izađemo sa činjenicama i dokazima koje obje strane posjeduju i da svojim ljudskim i profesionalnim kapacitetima stanemo iza svojih tvrdnji i preuzmemo potpunu odgovornost, moralnu prije svega a potom i svaku drugu. Predložio sam mu da odabere medij po svojoj želji i na sučeljavanju povede kompletnu ekipu svojih saradnika. Ništa. Nastavlja da širi neistine i sprovodi nasilje zloupotrebom sile državne prinude. Shvatio sam da je to ljudski i profesionalni nivo gospodina gradonačelnika i da je iluzorno očekivati da se izdigne na nivo odgovornosti i ljudskosti koji zahtijeva suočavanje sa neprijatnom istinom o nečovještvu kojem su izloženi Đurišići od gospodina Vukovića njegovih prethodnika. Zato, sa prezirom prema toj vrsti neodgovornih osoba i sa žaljenjem što smutna vremena izbacuju takve na vrh gdje bi trebalo da budu njihove suprotnosti, imam namjeru da u nekolika nastavka saopštim činjenice o „Slučaju Jerevanska“.

Osim povremenog plasiranja neistina gospodina Vukovića putem Javnog servisa, ni jedna televizija nije pokazala interesovanje za objektivno informisanje javnosti o uzrocima i odgovornosti za blokadu i izazove sa kojima su suočeni građani tog dijela Glavnog grada uslijed nepotrebnog i sve štetnijeg i skupljeg spora Glavnog grada i porodice Đurišić. Pisani mediji su to činili sporadično, od slučaja do slučaja, nikada na način koji bi predstavljao cjelovit prikaz slučaja i uloga aktera spora.

Ovu svoju namjeru objavljujem javno. To je, istovremeno, poziv medijskim poslenicima u Crnoj Gori da iskažu svoj profesionalni odnos i interes za činjenice i dokaze koje prezentujem kao i za priliku Gradonačelniku i administraciji Glavnog grada da ospore neku činjenicu i prezentuju neki protivdokaz.

A, interes javnosti ne bi trebalo da bude sporan.

Budislav Minić, Udruženje „Pravozastupnik“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.