Piksi primio Majsku nagradu: Naredni cilj je da posle 24 godine pauze izborimo plasman na završni turnir Evropskog prvenstva

0

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, primio je Majsku nagradu koju Sportski savez Srbije tradicionalno dodjeljuje svake godine najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama stručnjacima i novinarima. Tom prilikom kormilar Orlova dao je riječ da će učiniti sve da Orlovi odlete na Evropsko prvenstvo.

Jugoslavija i Srbija od 2000. godine nisu bili akteri završnog turnira Starog kontinenta i jasno je da je imperativ da taj negativni i predugački niz bude okončan.

Agonija traje, ali je palo obećanje, data je reč…

Na svečanosti održanoj u velikoj sali opštine Stari Grad u prisustvu ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića, najveće društveno-sportsko priznanje u Srbiji, selektoru Orlova uručio je predjsednik Sportskog saveza Davor Štefanek.

„Želio bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsjedniku Štefaneku i svima koji su mi ukazali čast i dodijelili mi ovo prestižno priznanje. Majska nagrada ima veliku tradiciju i osjetio sam i prošle godine šta znači biti među laureatima. Svaka nagrada mene i moje igrače obavezuje da budemo još bolji. Trudićemo se i dalje da budemo na visini zadatka i velikih očekivanja fudbalske Srbije. Naredni cilj je da posle 24 godine pauze izborimo plasman na završni turnir Evropskog prvenstva i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo“, rekao je po završetku svečanosti Dragan Stojković.

Podsjetimo, Fudbalski savez Srbije je prošle godine dobio Majsku nagradu kao najuspešnija sportska organizacija u zemlji.

Srbija nije bila na Evropskom prvenstvu još od 2000. godine kada je turnir održan u Belgiji i Holandiji.

Uslijedili su neuspjesi posle toga, jer nacionalni tim nije otišao na EP u Portugaliji, nije nas bilo 2008. u Austriji i Švajcarskoj, kao ni Ukrajini i Poljskoj 2012. Uslijedio je fijasko na putu ka Francuskoj četiri godine kasnije, baš kao i 2020. godine kada smo na Marakani eliminisani od Škotske posle slabijeg izvođenja penala.

Piksijevi Orlovi trenutno su prvi u kvalifikacionoj grupi G sa maksimalnih šest bodova iz dva meča. Pala je Litvanija na stadionu Rajko Mitić (2:0), a posle toga i Crna Gora u Podgorici, kada je dvostruki strijelac bio Dušan Vlahović.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.