Piksi o spisku Srbije za EURO: Pa nisam zvao igrače jer imaju lijepu frizuru

0

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je u utorak pripreme za Evropsko prvenstvo, a na prvoj konferenciji za medije, selektor Dragan Stojković Piksi odgovarao je na pitanja novinara.

„Spisak od 26 fudbalvdera za EURO je ono najbolje što Srbija ima. Ja sam ovdje da donosim odluke, a ne da nekom činim nešto. Dobro sam razmislio i sa ovom grupom sam potpuno zadovoljan“, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije uoči Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Stojković trenutno ima na raspolaganju 16 fudbalera, a ostali reprezentativci će se pridružuti narednih dana.

„U subotu stižu Vlahović, Kostić, Ilić i Samardžić, u nedelju Mitrović, Milinković-Savić i Živković, pa na kraju Jović i Milenković. Jović je sa Milanom u Australiji, vraća se 3. juna, a Milenkovića smo pokušali da oslobodimo klupskih obaveza“, istakao je Stojković.

Selektor je rekao da su svi igrači koji su bili na širem spisku zaslužili poziv, ali da niko nije otpisan, pa ni Nemanja Radonjić i Strahinja Eraković.

„Niko nije tu zbog lijepe frizure ili tako nešto, ali mislim da je spisak opravdan. Ne volim da pričam o igračima koji nisu tu, ali što se tiče Radonjića i njegovog ‘navodnog stava da neće igrati dok sam ja selektor’ uvjeren sam da bi se odazvao ukoliko mu ponovo pošaljem poziv. Što se tiče Erakovića lred njim je budućnost i očekujem ga brzo nazad“, poručio je Stojković.

On je objasnio i pozive igračima iz Superlige.

„Spajić je povratnik, uostalom bio je  dio tima koji je izborio plasman u Katar. Prošao je težak period, ali se vratio i sada je tu. Posebno mi se dopadaju njegove liderske sposobnosti. Mijailović je takođe pokazao da zaslužuje mjesto, Stojić, tu je i golman Partizana Jovanović, ko zna na kom mjestu bi završili crno-beli da nije bilo njega, ali imamo tri sjajna golmana i Srbija može da bude zadovoljna. A ja znam ko će da brini“, naglasio je Stojković.

Piksi je istakao da mu je drago što je produžio ugovor i da je ponosan što nastavlja da vodi svoju zemlju.

„To je dogovor sve strane, ne mogu da potpišem sam sa sobom. Odbio sam mnogo unosnije ponude u martu jer to nije moj motiv. Niko ovdje nije na silu, da mi drže pištolj na čelu da se mora nešto. U svakom slučaju mi daje jednu ekstra motivaciju da nastavim da radim, daje mi kontinuitet da mogu da radim“, jasan je Stojković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.