Petković: Važno da Srbi na izbore na Kosovu izađu u što većem broju

1

Ističući važnost izlaska u što većem broju na sjutrašnje prijevremene parlamentarne izore na Kosovu, Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je reagujući na pozive na bojkot glasanja ocijenio da samo neko ko želi propast srpske ideje, razjedinjenu i slabu Srbiju, poput lažnog patriote Mlađana Đorđevića, može da pozove na bojkot glasanja i Srpske liste.

Direktor Petković je naglasio da je od izuzetne važnosti da Srbi u nedelju, 14. februara, u što većem broju izađu na pokrajinske izbore na Kosovu i Metohiji i jedinstveno i složno nastupe kao najveća odbrana i garant ostanku i opstanku na svojim vekovnim ognjištima.

– Naša zemlja danas se nalazi u teškom trenutku. Sve su glasnije poruke o “velikoalbanskoj ideji”, a pritisci raznih centara moći na Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića zbog Kosova i Metohije snažniji. Zbog toga naš narod u južnoj pokrajini svima treba da pokaže da je stameni bedem nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i svim legitimnim sredstvima se bori za bolju budućnost naše djece – navodi se u saopštenju direktora Petkovića i dodaje da je za takve borbe spremna je samo Srpska lista. Samo ona – dodaje direktor Kancelarije za KiM – ima snagu, kapacitet i spremnost da se bori za nasušne potrebe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bude njihova brana pred institucijama u Prištini i nasrtajima onih koji bi da vide Srbiju na koljenima.

– Nema dileme da bi mnogi, poput Đorđevića i njegovog kuma Dragana Đilasa, voljeli da unesu razdor i sumnju među srpski narod na Kosovu i Metohoji i politički profitiraju na srpskoj muci. Jer, takva, slaba Srbija, bila bi lak plijen za razne političke moćnike i albanske političare i to im ne smijemo dozvoliti. Život nas uči da kada god su Srbi bili jedistveni i složni, pobjede su bile nadomak ruke, a pobjede sjutra osvajamo olovkom i glasanjem – podvlači u saopštenju za javnost Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Bravo, bravo. Naprijed složno!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.