Petković: Beograd je uspio da spriječi Kurtijev plan, srpska opozicija je nesposobna da sagleda ozbiljnost situacije!

0

Beograd i njegovi predstavnici su, rešavajući najakutniji problem registarskih tablica u našoj južnoj pokrajini, uspjeli da spriječe Aljbina Kurtija u realizaciji plana destabilizacije Kosova i Metohije, eskalaciju situacije na terenu i potencijalno tragične posledice, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

– Nesposobnost dijela srpske opozicije da sagleda ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, u kombinaciji sa njihovom patološkom mržnjom i nepovjerenjem prema predsjedniku Srbije, rezultirala je serijom besmislenih izjava kojima se Srbija optužuje za uzmicanje pred Prištinom. To ne samo da je netačno, nego je i neodgovorno i štetno po državu i naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji – rekao je Petković.

On je podvukao da je “poslednjim dogovorom, koji je izdejstvovan našom odlučnošću, doslednošću i odgovornošću, i međunarodna zajednica konačno priznala ko je stalni izvor nestabilnosti na Kosovu i Metohiji”.

– Zahvaljujući pritisku koji je izvršen na Kurtija, ne samo da je izbjegnuto dramatačno pogoršanje situacije na terenu, već je i našim građanima na sjeveru pokrajine omogućeno da nastave da nesmetano koriste vozila registrovana na srpske tablice, a trajno rešenje za ovaj problem tek treba da nađemo. Nevjerovatno je da je Aljbin Kurti pošteđen bilo kakvih kritika od strane srpske opozicije, a da se, umjesto očekivane i prirodne sloge naše političke javnosti u odgovoru na ratoborno postupanje Prištine, suočavamo sa kritikama zbog toga što nastojimo da otklonimo opasnost za naš narod u pokrajini – rekao je Petković.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Petković smatra da “možda i dio srpske opozicije priželjkuje sukobe na Kosovu i Metohiji, ali politika predsjednika i Vlade Srbije je politika mira i razvoja”.

– Nikada nećemo pristati na to da ijedno srpsko dete dovedemo u opasnost kako bismo udovoljili opasnim i neobuzdanim strastima nekih populista i oportunista u srpskoj opoziciji. Uostalom, naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji, koji svakako nisu manji rodoljubi od Srba sa Vračara i Savskog Venca, i kojih se postignut dogovor svakako najviše tiče, nisu imali primedbe na izdejstvovano rešenje, i to je ono što nam je najvažniji korektiv i putokaz – rekao je Petković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.