Petar Ivanović na putovanja spiskao preko 30 hiljada evra, odnosno 207 minimalnih penzija!

9

Visoki funkcioner DPS-a i savjetnik predsjednika Crne Gore Petar Ivanović na putovanja je potrošio preko 30 hiljada evra.

To proizilazi iz analitičke kartice, u koju je BORBA ima uvid.

Da zlo bude još veće, kada je tadašnji ministar Petar Ivanović potrošio novac koji je za putovanja propisan budžetom, to ga nije omelo da svoja putovanja nastavi  i dalje, a u tom slučaju dnevnice su isplaćivane iz SUBVENCIJA.

U januaru ove godine minimalna penzija je iznosila 145 evra i primalo je preko 16 hiljada penzionera, što znači da je ministar na putovanja potrošio nevjerovatnih 207 minimalnih penzija!

Novac za putovanja za sedam država i jedno nepoznato mjesto u istom danu koji je isplaćen bivšem ministaru poljoprivrede i ruralnog razvoja Petaru Ivanoviću isplaćen je sa budžetske stavke subvencije, sa koje se uplaćuje novac poljoprivrednicima, i svi putni nalozi za svaku od tih destinacija su sa istim datumom – 23. septembar 2013. godine.

Osim Ivanoviću, sa ove budžetske stavke je i drugim zaposlenima u ministarstvu isplaćivan novac za službena putovanja.

To pokazuju podaci sa analitičke kartice ovog resora Vlade, u koju “Vijesti” imaju uvid.

Istog dana kada je registrovano da je Ivanović “putovao” na više destinacija – on je bio u Podgorici, gdje je govorio na svečanom otvaranju jednog od projekata koje je sprovodilo Ministarstvo.

On je sada poslanik najveće partije opozicije – DPS i savjetnik predsjednika države Crne Gore.

Prema zvaničnim podacima sa sajta Ministasrtva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ivanović je svečano otvorio tvining projekat “Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori”.

Putešestvije

Prema podacima sa analitičke kartice, Ivanović nije samo 23. septembra 2013. putovao na više destinacija, već je te godine 28. februara registrovano da je bio u Belgiji i Rusiji, 3. aprila u Abu Dabiju, Španiji i Srbiji i 22. aprila u Azerbejdžanu, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Podaci pokazuju da 28. februara ide u Belgiju i podiže dnevnicu od 882 eura, a istog datuma i za Rusiju i dobija 570 eura, 3. aprila za Abu Dabi uzima 618 eura, istog dana i za Španiju, što košta 2.101 euro budžet, i za Srbiju gdje za put se isplaćuje 29,3 eura. Zatim 22. aprila realizuje putovanja za Azerbejdžan gdje uzima 341 euro, zatim za Hrvatsku 100 eura i za Veliku Britaniju 865 eura.

Aktuelni ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Aleksandar Stijović je, gostujući u četvrtak u emisiji “Načisto” na televiziji “Vijesti”, saopštio da je Ivanović u istom danu obišao sedam država i jednu nepoznatu lokaciju i uzeo dnevnice u iznosu od 5.500 eura.

On je kazao da je 23. septembra 2013. godine išao u Novi Sad, Francusku, nepoznatu lokaciju, Ukrajinu, Hrvatsku, Veliku Britaniju, Španiju i Njemačku.

“Za Novi Sad uzima dnevnicu 398 eura, za Francusku 2.066 eura, za nepoznatu lokaciju 144 eura, za Ukrajinu 134 eura, za Veliku Britaniju 1.274 eura, za Španiju 930 eura i Njemačku 578 eura”, rekao je Stijović.

Prema podacima sa analitičke kartice u 2013. godini, osim putovanja u jednom danu, Ivanović je imao i druga putovanja gdje uzima novac sa budžetske stavke “subvencije” i to za put Briselu 2. septembra je uzeo dnevnicu od 276,8 eura, 1. oktobra je bio u Kini što je koštalo 1.667 eura, 27. novembra putuje u Brisel i isplaćuje se 1.952 eura, 1. februara za dnevnicu u Njemačku uzima 489,15 eura, pa 6. februara opet za put u Njemačku uzima 199 eura, a 19. aprila u Mađarsku za koju dobija dnevnicu od 130 eura.

Postoji zakonski osnov za dnevnice za službena putovanja, ali je pitanje da li su sva ova putovanja stvarno realizovana.

9 Comments
 1. Kata komentariše

  Dajte za Tarzana neku pikanteriju…ministar je krenuo da kaze pa ga komnenić prekide!?

  13
  1. LipaLipa komentariše

   … bice “pikanrerija” i da nam se smuci, … ne treba “pricu” skretati, … bas je “bitan” Tarzan i ostale “cite”, … “dnevnice” samo povod, bice i o melenima, … bice ako izaberete, tuzioca(opet, dobar onaj, Markovic, Piper), … izglasajte “sikdanje” pa ce “perje” da leti, … lecece od kabineta presednika do banke “prve”, … aj’ zdravo, ..

 2. Realan komentariše

  E ne treba nikakva pikanterija.Dovoljno je da zamislimo nezamislivo i da znamo da su to i radili mnogi ne samo ovi sto ih pominjemo.Za ovakvu pljacku zamislite kakva bi kazna bila u Kini npr.Bojim se ali iskreno da ce se mnogi izvuci i da ce mo opet svi ispasti kreteni.Mi smo zemlja cuda.

  12
 3. Kontra revolucija komentariše

  Zvezdane Staze ili svemirski brod Enterprise ?.
  Valjda se beamovo ( teleportirao) na sve te destinacije ?.
  Spok, beam me up !.

 4. Nevena komentariše

  I nije ga sramota, naravno.

 5. Jovana komentariše

  Nije on kriv. Kriv je onaj koji im je rekao da je u redu krasti od svog naroda. Nemaju stida.

 6. Helm komentariše

  To je sića novca za pripadnike kaste DPS-a!

 7. Pavle komentariše

  Ni obraza ni casti.. sramno

 8. Pavle komentariše

  Ni obraza ni casti.. sramno…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.