Pet mjeseci misterije: Mihaljević ubijen nasred ulice, ne zna se ko su ubice

1

Trgovac dijamantima i zlatom, Đorđe Mihaljević (44) likvidiran je u septembru prošle godine klasičnoj sačekuši u Johanesburgu, a pet mjeseci kasnije istraga ovog brutalnog zločina ostala je bez epiloga. Ubica ovog bogatog Srbina nikada nije pronađen, a lokalna policija se o ovom slučaju mjesecima ne izjašnjava, piše Blic.

Mihaljević je likvidiran usred dana kada se vraćao iz restorana u Bedfordvjuu gdje je živio. Dok je u svom plavom “poršeu” stajao na semaforu i čekao zeleno svijetlo, prišla su mu dvojica napadača na motorima.

Kako su nakon zločina objavili zvaničnici, napadači na motoru su ga najvjerovatnije pratili od trenutka kada je krenuo iz restorana ka svojoj kući.

“Iskoristili su trenutak kada se zaustavio na semaforu. Tada su motorom prišli “poršeu” i suvozač na motoru je zapucao kroz prozor Mihaljevićevog automobila. On je, vjerovatno već smrtno ranjen, dao gas i pokušao da pobjegne, ali je uspio da pređe samo stotinak metara – rekao je policijski zvaničnik.

Ranjeni Mihaljević, krvario je, ali je uspio da izađe iz “poršea”, međutim istog trenutka je pao i umro.

Prema nezvaničnim informacijama, očevidac likvidacije bio je radnik benzinske pumpe, koji je odmah pritrčao trgovcu dijamantima, ali mu nije bilo spasa.

Forenzičar je za južnoafričke medije ispričao da je ovo ubistvo povezano sa mafijaškim ratom koje je posljednjih mjeseci Bedfordvjuu, predgrađe Johanesburga, pretvorilo u ratno polje.

Kaže da je ubistvo Mihaljevića posljednje u nizu likvidacija ovih klanova koji su ubijali advokate, dilere i kolekcionare. Međutim, nakon toga, o tome ko je konkretno nalogodavac likvidacije bogatog Srbina više niko nije pričao ni pisao.

Mediji su pisali da je Mihaljeviću “stavljena meta na čelo” onog trenutka kada je ušao u sukob sa svojim navodnim saradnikom, osuđivanim mafijaškim bosom iz Češke, Radovanom Krejcirom.

Njih dvojica su bili u sukobu jer je Krejcir započeo biznis sličan onom koji je vodio Mihaljević u “Sandton Goldu” i “Diamond Excange”-u.

Obojica su se, inače, bavili prodajom uglavnom ukradenog nakita, pisali su tada južno-afrički mediji.

Sukob ova dva kriminalca eskalirao je kada je 2013. godine Mihaljevićev otac otet i mučen, nakon čega je preminuo. Policija je vjerovala da je Krejcir imao neke veze sa tom otmicom, iako je Mihaljević to poricao. Međutim, nakon toga, Mihaljević je svoju porodicu preselio nazad u Evropu i izgledalo je kao da se situacija smirila.

Ubijeni Mihaljević blisko je sarađivao i sa najbližim ortacima narko-bosa Darka Šarića.

1 Comment
  1. brat iz hota komentariše

    Čađenoviću je i ovaj Mihaljević po naciji srbin iako se zna da se izjašnjavao kao crnogorac. čak i kad je mrtav ne da mu čađo grobar, da je crnogorac. Nego, što bi sa onim tvojim rođakom, osuđivanim za drogu i ubistvo, te ga ubiše, pa se ni njemu ubice ne nađoše evo komad vremena, ali neće on o tome da piše, bitnije je što je bilo po južnoj africi…inače, diluje li se ta trava i sade plantaže marihuane po kučima, ne znam kako s tim stojiš, Čađo zvani informer..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.