Peskov: Ukrajina za Rusiju nije prijateljska država, ona je projekat Zapada

0

Ukrajina za Rusiju nije prijateljska država, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Dodao je i da u Kremlju na Ukrajinu gledaju kao na politički projekat Zapada.

– Ukrajina je suverena država koja za nas nije prijateljska. Do tog zaključka dolazimo na osnovu antiruskih postupaka koji konstantno dominiraju u politici ukrajinskog rukovodstva – rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim riječima, Ukrajina ima veoma ozbiljan problem na jugo-istoku zemlje i za sada ne može ili ne želi da riješi te probleme tako što će ispuniti Minske sporazume.

Takođe, Peskov je iznio stav da u Kremlju na Ukrajinu gledaju kao na politički projekat zapadnih zemalja.

– Rusija bez sumnje priznaje ukrajinsku državu, ali u isto vrijeme, zaista, ukrajinska država se od momenta prevrata praćen popustljivim ponašanjem Zapada, pretvorila u projekat tih istih država – rekao je Peskov.

Podsjetimo, Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dviju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.