Pešić poistovijetio Mila sa državom: “Čović nizom kleveta i izmišljotina obrušio na Crnu Goru”

4

Predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore, Nikola Pešić saopštio je da se Nebojša Čović nizom kleveta i izmišljotina obrušio na Crnu Goru.

On je reagovao na Čovićevu izjavu u kojoj predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda tvrdi da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović “krio Ratka Mladića u Crnoj Gori i davao gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici”.

“Nebojša Čović, predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda očigledno pokušava da se kandiduje za neku ozbiljniju političku sinekuru i zato se danas preporučuje nizom kleveta i izmišljotina kojima se obrušio na Crnu Goru. Nije sa baš potrudio da smisli nešto novo, već reciklira ofucane laži Momčila Mandića, koje je prije tri godine lansirao, kao osvetu jer je zbog krivičnih djela za koje je bio optužen deportovan iz Crne Gore, u kojoj se skrivao, u Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Pešić.

Pešić kaže da je “jasno da Čović, sa imidžom osobe koja je služila svima i svakoga na kraju izdao, ipak mora malo više da se potrudi da bi u datim okolnostima zavrijedio neku ozbiljniju političku funkciju.”

“Ako uzmemo u obzir da je upravo njegovo ime spominjano od strane svjedoka saradnika i uhapšenih članova zemunskog klana u kontekstu naručioca atentata na premijera Đinđića, u čijoj vladi je bio potpredsjednik, da su i advokati koji su zastupali majku ubijenog srpskog premijera potvrdili da se radi o Čoviću, razumljiivo je zašto se sa podozrenjem na njega gleda i u Srbiji, i zašto i pored velikih napora i truda i dalje sjedi samo na direktorskom mjestu jednog sportskog kluba, uprkos svojim velikim ambicijama. Ako se svemu tome doda i činjenica da je Nebojšu Čovića kao bivšeg šefa Koordinacionog tijela za Kosovo, u okviru istrage o mahinacijama sa izgradnjom državnih stanova prije 6 godina saslušavalo Specijalno tužilaštvo a tabloidi bliski vlasti najavljivali hapšenje, jasno je ovakvim izjavama o Crnoj Gori, on prvo mora da se oduži onima koji su ga zatvora spasili a tek onda preporuči. Uostalom o moralnim kvalitetima ovog političara, možda najbolje govori činjenica da se učestalim napadima na Crnu Goru, i učešćem u prljavim kampanjama, pokušava dodvoriti i preporučiti onima koji su ga pogrdno nazivali “mafijaškom pudlicom”, i u skladu sa tim nadimkom tretirali”, zaključio je Pešić.

4 Comments
 1. Ljuta komentariše

  Pesicu vi negirate i stotine glisera koji su svaki dan godinama kroz Boku prevozili cigare i drogu za italiju…dok to niste poceli raditi avionima…pitaj bilo koga od starijih clanova DPS

  10
  1
 2. Ljuta komentariše

  Ovakvi treba da vode CG u Evropu ..lele mene za mnom

  6
  2
  1. Ode Znojavi komentariše

   Ako Covic laze, zasto onda laze i Evropska Komisija, jer isto pricaju ?

 3. Neko komentariše

  Sta zna Pesic o tome. On je bio dijete u tom periodu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.