Peroviću dvije godine zatvora zbog 23 kilograma marihuane

0

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice postignutom u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, sudija Višeg suda Ivan Adamović donio je presudu kojom je osudio na dvije godine zatvora Dragana Perovića (26) iz Herceg Novog zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema navodima optužnice, carinski službenici i pripadnici Granične policije Bijelo Polje 11. marta na graničnom prelazu Dobrakovo u vozilu, kojim je upravljao brat okrivljenog R.P., pronašli su oko 23 kilograma marihuane.

Okrivljeni Perović priznao je izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret.

“Ovo krivično djelo sam počinio iz nužde, kako bih popravio svoju finansijsku situaciju i vratio dug. Drogu je trebalo da predam nepoznatom licu u Beogradu i da za to dobijem određena novčana sredstva”, kazao je tokom istrage Perović i dodao da se kaje zbog učešća u ovom nezakonitom poslu.

On je kategorično negirao da je njegov brat R.P, koji je upravljao automobilom u kojem je pronađena droga, znao da prevoze narkotike.

“Pošto nijesam imao vozačku dozvolu, zamolio sam brata da me preveze do Beograda. Rekao sam mu da tamo idem zbog nekog privatnog posla i on ništa nije znao o drogi”, rekao je okrivljeni.

Tužilac Ljubinka Madžgalj ranije je odustala od istrage protiv R.P.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.