Perić: Nova Vlada bespovratno propustila priliku da radikalno raskine sa praksom DPS-a

5

Nova Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem je bespovratno propustila priliku da radikalno raskine sa praksom prethodne vlasti, ocijenio je za Minu bivši poslanik u Skupštini Crne Gore Srđan Perić.

Prema njegovom mišljenju, rezultati Vlade u prvih 100 dana značajno su lošiji od onoga kakvi su trebali da budu i kakve su očekivali građani koji su joj dali podršku.

Perić je istakao da je nova vlast imala jedinstvenu šansu da, kako kaže, razori koruptivne prakse, integriše zajednicu i mobiliše sve koji mogu dati doprinos napretku i da niko drugi neće imati toliko veliku priliku za tako što.

– Svakako možemo reći da je ispuštena prilika za radikalan raskid sa praksama prethodne vlasti – nažalost, u ovoj promjeni vlasti – bespovratno- saopštio je Perić.

Ako je stanje tako loše, logično je bilo uvesti vanredno stanje nakon preuzimanja vlasti

On je ocijenio da je nova Vlada nakon pada prethodne imala dva puta -uvođenje vanrednog stanja i kohabitaciju, od kojih je izabrala onaj sporiji i neučinkovitiji.

-Ako je stanje onakvo kakvo nam je od tada opozicije a sada vlasti saopštavano u predizbornoj kampanji – mi smo imali uništenu privredu, korupciju na svim nivoima, državu u rukama mafije i političku diktaturu. Ako je to tako, a većina građana je svojim glasom na izborima potvrdila taj doživljaj stvarnosti, onda je bilo logično uvesti vanredno stanje da bi se sproveli nužni rezovi.

Kako bi u budućnosti sistem mogao fukcionisati na sasvim drugačijim osnovama, te doći u što je moguće kraćem roku do rješenja za Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) – ako je potrebno za to tražiti i međunarodnu podršku i nakon nekoliko mjeseci mogli bismo reći da smo imali tranziciju i vlasti i moći.

Drugi način bio je put kohabitacije. To znači da se procedurama, odnosno znanjem i sposobnostima borite za promjene – koje su tada i značajno sporije. Nažalost, nova vlast nije pokazala ni jedno ni drugo- konstatuje Perić.

Nova vlast gradi svoju poziciju na strahu od povratka prethodne garniture, iako su nemali dio DPS-ovih  kadrova integrisali

Perić tvrdi da nova vlast dobrim dijelom gradi svoju stratešku poziciju na strahu od povratka prethodne garniture, a to je nedovoljno za bolji život građana. Sa druge strane, on apostrofira da značajan broj DPS-ovih kadrova integrisan u novu vlast.

-Ako vam je glavni retorički oslonac opstanka na vlasti to što možete reći za prethodnu vlast da je bila koruptivna, a po mom mišljenju i jeste to bila, onda se građani ne mogu nadati prosperitetu već samohvalisanju i samozaljubljenim političarima – a to nije materijal na kome se gradi solidna budućnost.

Takođe,  dobijena je neka vrsta restauarcije političke filozofije DPS-a, počev od toga da je nemali dio njihovog kadra na značajnim pozicijama integrisan u novu vlast, pa sve do priče da ne dižemo kredite nego kupujemo budućnost- kazao je Perić za Minu.

5 Comments
 1. kuca komentariše

  Da je DPS pobijedio 30.augusta covjek se ne bi osjecao ovoliko ogorceno potisteno razocarano prevareno i sto je najgore ovom nema kraja.

  20
  3
  1. Pravo i pravda komentariše

   Krivokapic i Becic su izdali sve Srbe u CG koji su ih glasali! NIKADA U ZIVOTU MOJA PORODICA I PRIJATELJI NECE GLASATI DOK SMO ZIVI NI MONTENEGRINE NI ONE KOJI NE PRICAJU SRPSKI JEZIK NI ONE KOJI SE STIDE DA KAZU KO SU…

   16
   1
  2. Anakin komentariše

   Znaci ne popustate sa pljuvanjem Vlade ni nakon minus 10%. E bravo mazohisti.

 2. Ivi komentariše

  Ogorčen? Srbi su ginuli, sve bombe po njima padale, rušili se mostovi, zgrade, djeca ginula. BOŽE, DIVNI SU U BRISELU! Sad ćete šargarepicu da dobijete. Gluposti. To je jedan Smrad, obični.

  5
  1
 3. Mirko komentariše

  Druže, vlast je smenljiva a ti si mlad čoek. Imaćeš ih kad sve pokomatit, neka ti sad ove priče…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.