Peres ne odustaje: Superliga će krenuti, klubovi iz nje ne mogu izaći

1

Predsjednik Reala Florentino Peres odlučio je da ide do kraja.

On je u intervjuu za “As” kazao da Superliga nije završen projekat, već da će početi veoma brzo.

“Superliga će krenuti u najkraćem roku, ostaje nam da projekat predstavimo ljudima, koje su izmanipulisali oni čija je jedina želja da zadrže privilegije”, rekao je Peres.

Prvi čovjek i tvorac projekta ističe da klubovi koji su osnovali Superligu ne mogu da je napuste.

“Neću vam otkrivati detalje ugovora o pristupanju Superligi, ali ću vam reći da : klubovi iz nje ne mogu izaći. Oni sada pod pritiskom govore da izlaze, ali to nije istina. Ovaj projekt ili neki jako sličan njemu će svakako krenuti i to uskoro”, kazao je Peres.

On je ponovio da fudbal umire…

“Za samo tri mjeseca prvog talasa pandemije koronavirusa prošle sezone 12 klubova Superlige izgubilo je 650 miliona eura. Ove sezone gubici će biti između dvije i 2.5 milijarde eura. Bordo je upravo bankrotirao. Ako se nešto ne promijeni, preživjeće samo klubovi čiji su vlasnici oligarsi, šeici ili države”, rekao je Peres.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Plašim se da ćemo uskoro pročitati kako je poginuo u padu helikoptera ili se okliznuo i pao sa terase na šetalište sa dvadesetdrugog sprata luksuznog hotela. Novi direktor kluba će imati drugačije mišljenje o Super Ligi. Igrači će odstojati minut ćutanja pred sledeću utakmicu a fudbalski svijet će se oprostiti uz aplauz vrijednom fudbalskom neimaru. Ipak su ovi klubovi strateški resursi i pravila biznisa su zato malo drugačija. U pitanju je i očuvanje narodne kulture. Španski Monarhistički Fašizam nikada zaista nije bio dio proleterske, radničke, industrijske kulture Evrope.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.