Pentagon potvrdio autentičnost snimaka NLO

0

Američko ministarstvo odbrane potvrdilo je da su snimci i fotografije koji su se ovih dana pojavili u javnosti i na sajtovima koji prate pojave neidentifikovanih letećih objekata NLO autentični i da ih je zabilježila posada broda „Rasel“ na obali San Dijega u julu 2019. godine.

“Mogu da potvrdim da su navedene fotografije i video snimci zabilježili pripadnici mornarice“, saopštila je portparolka Pentagona Sju Gaf, prenio je Tanjug.

Ona je naglasila da u cilju održavanja bezbjednosti i izbjegavanja otkrivanja informacija koje bi mogle biti od koristi potencijalnim neprijateljima, Ministarstvo odbrane ne raspravlja javno o detaljima svojih posmatranja ili ispitivanja različitih pojava zabilježenih u vazdušnom prostoru, uključujući i te upade označene kao neidentifikovane vazdušne pojave.

Radnu grupu za NLO

Gaf je rekla i da je Ministarstvo odbrane osnovalo Radnu grupu za NLO koja se bavi proučavanjem video snimaka poput ovih i drugih neobjašnjivih pojava i da je to tijelo uključilo i ove incidente u svoja tekuća ispitivanja.

U decembru je u Kongresu izglasan zakon o finansiranju koji podrazumijeva i direktivu direktoru Nacionalne obavještajne agencije i Ministarstvu odbrane da u narednih šest mjeseci objavi izvještaj o ovakvim pojavama, prenose agencije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.