Pekić: Radović podržao jednu političku stranu samo da bi bio v.d. direktora policije

0

Kriminalne organizovane grupe su na Cetinju izvele teroristički napad na državu i nevine civile, smatra predsjednik Internacionalne policijske organizacije Ivan Pekić.

“Rukavica je bačena po ko zna koji put bezbjednosnim strukturama. Prije toga imali smo aferu Tunel, koju su, takođe, organizovale kriminalne grupe. Kriminalci su još jednom pokazali da su moćniji od države i da država nema kapaciteta da odgovori na bezbjednosne rizike”, upozorio je Pekić, gostujući u emisiji Klub A plus.

Pekić tvrdi da u Upravi policije i u MUP-u vlada rasulo.

“Izjava v.d. direktora Uprave policije Aleksandra Radovića da su imali operativne podatke o slučaju na Cetinju je problematična. On je praktično kazao da su imali saznanja da bi se tako nešto moglo desiti na Cetinju i da su pratili bezbjednosno-interesantna lica koja su maksimalno bila upućena u eksplozivne naprave. To je i više nego alarmantno”, ocijenio je Pekić.

Prema njegovim riječima, pored nedostatka policijskog kadra, problem je i organizacija Policijse akademije u Danilovgradu.

“Ona treba hitnu reaorganizaciju. Akademija se mora vratiti pod okrilje MUP-a i broj studenata treba da bude makar na 150. Završiti Policijsku akademiju a izaći samo sa zvanjem oolicijskog službenika je i više nego alarmantno”, rekao je predsjednik Internacionalne policijske organizacije.

Pekić je u emisiji takođe ocijenio da se politika i te kako umiješala u bezbjednosni sektor i u toj oblasti pomrsila konce.

“Radovića izuzetno cijenim kao profesionalca, ima briljantnu karijeru iza sebe i rezultate, ali ušao je u tu priču jer je podržao jednu političku stranu, samo da bi bio v.d. Mogao je sačekati pa da se prijavi za redovan konkurs, ne razumijem njegovu trku za v.d. stanjem. Ovako smo bili svjedoci trvenja između Pokreta Evropa sad i Demokrata”, smatra Pekić.

On se osvrnuo i na slučaj bivšeg direktora UP Zorana Brđanina, pošto je Upravni sud potvrdio da ga je Vlada nezakonito smijenila.

“Jako konfuzna situacija koja se sve više produbljuje. Političari moraju shvatiti da bez vetinga nema ozbiljne borbe protiv kriminala i korupcije u državi”, zaključio je Pekić, prenosi „A plus“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.