Pažin plaća ratu 45 evra: Zamijenio manji stan za veći, iako je imao još jedan u Budvi!

5

Bivši ministar pravde Zoran Pažin našao se na listi funkcionera koji su dobijali stanove po povoljnim uslovima. Ono što je znala čitava crnogorska javnost,  predstavljeno je crno na bijelo. Građani su vidjeli kako su funkcioneri i patriote dobijali stanove, a u slučaju bivšeg ministra zanimljiva je njegova zamjena stanova, stari za novi, pri čemu se cijena stana starog 12 godina obračunava kao da je novogradnja.

Pažin je rješavao stambeno pitanje u momentu kada je imao stan u Budvi, a negodovao je zbog objave o stanovima i nije izašao pred novinare u parlamentu nakon rasprave sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, kojem je zaprijetio i tužbom.

“Stan u Podgorici, u kome živimo moja porodica i ja, stekao sam u potpunosti zakonito, ustupajući stan u svom vlasništvu državi i dobivši veći za jednu sobu, u svemu u skladu sa zakonom i precizno propisanim kriterijumima za rješavanje stambenih potreba, a razliku u kvadratima uredno plaćam svakog mjeseca”, kazao je Pažin u reagovanju.

Pažin je, dok je bio predsjednik Osnovnog suda u Podgorici dobio je stan od države od 73 m2 po cijeni od 9.053 evra, a omogućeno mu je da stan plati za 20 godina, po godišnjoj stopi od dva odsto sa mjesečnom ratom 45,72 evro.

Dok građani dvadeset godina otplaćuju stan sa ratama od po 300 evra, Pažinu je obračunata rata od 45 evra.

Međutim, stan mu je vremenom postao mali, pa je u maju 2014. Komisija donosi odluku o zamjeni njegovov stana od 73 m2 kod Vezirovog mosta za stan od 128 m2 u profesorskim zgradama.

Cijena kvadrata stana starog najmanje 12 godina obračunata je isto kao novog stana u profesorskim zgradama, a vrijednost novog stana se umanjuje za 80 odsto i za uplatu razlike od 55 m2 ostaje dužan 6.971 evro.

Procjenjuje se da je u stari stan koji je dobio 2004. godine uložio 2.500 evra.

Kada je zaključio ugovor o kupovini državnog stana kako bi riješio stambeni problem imao je stanu Budvi koji je platio 84.600 evra.

Tako je trgovao bivši ministar, a i najmanje 175 funkcionera koji su svoju odanost državi “naplatili” povoljnim stanovima. Država je svojim patriotama dobro platila, pa je u tu svrhu utrošeno 25 miliona evra.

 

5 Comments
 1. TREPCA komentariše

  STA CE ,, MUCENIK ,, I JOS CE DA TUZI , SAMO NE ZNAM KOGA …

  12
 2. XXX komentariše

  Ko njega dovede? Turbocrnogorac Pazin! Isto kao i Nikolaidis, Sebek, Aprcovic, razni Kenani, Kenane, Senadi, sve cisti Crnogorci! Nece se baksuzna Crna Gora oporaviti od Mila ni za 100 godina.

  21
  1
  1. cedo komentariše

   zaboravi si pua,sinavatru,statisa i ostale svetske krimose koji imaju nas pasos.

   17
  2. Srdjan Loncar komentariše

   Pazi shpiclova, na pocetku je kupio stan u Budvi za realnu cenu od 84000 eura. Zakon u CG kaze – kad vec imas svoj stan, nemas pravo da dobijes od drzave stan. Imas, ali moras da ulozis svoj stran, da bi dobio veci i onda otplacujes kredit za novi stan u razlici vrednosti novog stana i starog stana.

   Pazi sta Pazin radi:

   {“Stan u Podgorici, u kome živimo moja porodica i ja, stekao sam u potpunosti zakonito, ustupajući stan u svom vlasništvu državi i dobivši veći za jednu sobu, u svemu u skladu sa zakonom i precizno propisanim kriterijumima za rješavanje stambenih potreba, a razliku u kvadratima uredno plaćam svakog mjeseca”, kazao je Pažin u reagovanju.}

   Medjutim, Pazin je preskocio da objasni kako je od Milove Hobotnice dobio prvi stan u PG 2004 od 73 m^2 iako je vec imao svoj stan u Budvi, imao je reseno stambeno pitanje i nije ulozio svoj stan u Budvi da bi dobio novi stan od Mila.

   12 godina kasnije – maja 2016 (Tacno u vreme, kad je pretpostavljam, bio sa Bebom, Katnicem i Chadjanovicem deo tima, koji je IZMISLIO LAZNI DRZAVNI UDAR) dobija skoro duplo veci novi stan, za smesnu razliku od 9000 eura sa smesnom mesecnom ratom. Da bi taj ishod postigli, stan star 12 godina (od 2004 do 2016) su procenili za svrhu racuna za kredit, kao da je tek napravljen. nov novcat, a onaj novi stan, skoro duplo veci su vrednovali kao 80% pune vrednosti!!! Bilo bi daleko postenije da su mu POKLONILI stan od 120 kv. m.

   Dakle Milov Sudija i kasnije Milov Ministar Pravde i plus desetak drugih Milovih Ministarstava – Ministar nije imao pravo na prvi drzavni stan, posto je vec pre toga posedovao skupi stan u Budvi.

   Drugi prekrsaj je sto su falsifikovali procenu stanova, tako sto su 12 godina star stan vrednovali kao nov novcat, tek napravljen, a novom novcatom stanu su skidali kupovnu vrednost da bi dosli do smesne mesecne rate od 45 eura!

   Mene to podseca na vreme u BG u vreme Gishke, Arkana i Zemunaca…. Ti bi isao ulicom i neki od tih balvana bi ti prisao sa ciglom i pitao te da li hoces da kupis njegovu ciglu. Naravno, glava bi ti visila u torbi, ako odbijes. Zato si morao da pitas: “Posto ti je cigla”? 10 Nemackih Maraka!! Posle ne mozes da ides u policiju, da se zalis, jer su Giska, Arkan i Zemunci sa pravom tvrdili da si ti voljno KUPIO ciglu i da su svi zakoni bili zadovoljeni!!!

 3. cedo komentariše

  pazin ima kucu u kolasinu od 200kvadrata

  25
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.