Pažin optužio Srbiju: Policija neće da uhapsi Svetozara Marovića

0

Tokom skupštinske rasprave o Zakonu o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima sa državama članicama EU, došlo je do polemike između Ranka Krivokapića i Raška Konjevića iz SDP-a s jedne i ministra pravde Zorana Pažina, o bivšem čelniku DPS-a Svetozaru Maroviću koji još nije u pritvoru već je u Srbiji.

Kako ja kazao Krivokapić, Marović je osuđen za ono što je i sam priznao – organizovani kriminal, a još nije u pritvoru.

“Ostao je šest mjeseci na funkciji dok sam nije podnio ostavku na naš zahtjev. To je naš problem. Ako se ne možemo složiti oko elementarnog morala i zakona, a kamoli pravde kao nečega štoje teže uhvatiti, onda mi u ovoj zajednici nemamo vrijednosti na kojima možemo živjeti i opstati”, kazao je Krivokapić.

Pažin je, odgovarajući Krivokapiću, poručio da je poznato da su crnogorske institucije više puta saopštile da učinile sve što je bilo u mogućnosti tih institucija da se Marović nađe na izdržavanju krivične sankcije koja mu je određena.

“Nije valjda vaše očekivanje da organi Uprave policije uhapse Marovića na teritoriji Srbije. Iz nekog razloga organi Uprave policije Srbije ne izvršavaju međunarodnu potjernicu Interpola koja je raspisana za gospodinom Marovićem. Sve odgovore na tu temu treba tražiti u Srbiji. A mi tražimo te odgovore. Tražimo odgovore od naših međunarodnih partnera zašto Srbija kao članica Interpola ne izvršava svoje obaveze”, kazao je ministar pravde.

Na optužbe Raška Konjevića iz SDP-a da je posrijedi politički dogovor, Pažin je kazao da se ne može ocijeniti moralnim činom pričanje da se radi o nekakvom političkom dogovoru zbog čega navodno Marović nije na izdržavanju krivične sankcije.

“Ako mislite da postoji neki politički dogovor onda kažite ko je sagovornik u tom političkom dogovoru, molim vas direktno ga prozovite pa ćemo onda u skladu sa propisanim procedurama da tražimo odgovor na ta pitanja. A ako nemate odgovore na ta pitanja, onda molim vas nemojte da se bavite trućanjem i proizvoljnim naklapanjem”, poručio je Pažin.

(Antenam)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.