Pavićević: Izbori u Nikšiću pokazali da koalicija oko DF-a ima ogromnu snagu

12

Politikolog Vladimir Pavićević rekao je za srpske medije da nema nikakve dileme da pobjednike izbora u Nikšiću čine predstavnici onih političkih formacija i onih lista na tim izborima koji će da formiraju vlast u Nikšiću.

On je rekao da je njegovo mišljenje da ipak predstavnici te dvije koalicije treba da pozovu i predstavnike koalicije “Crno na bijelo” i da u Nikšiću naprave onu vlast koja će preslikati koaliciju sa republičkog nivoa

“Mi imamo situaciju da ćemo sada nakon dugog perioda u Nikšiću imati vlast koju neće činiti niko iz DPS Mila Đukanovića. Za razliku od ishoda parlamentarnih izbora prošle godine, na kojima smo imali tri pobjedničke koalicije koji su svi zajedno morali da naprave dogovor, sada su dvije koalicije ‘Za budućnost Nikšića’ i ‘Mir je naša nacija’ napravile takav rezultat da one same mogu da formiraju vlast u Nikšiću”, naveo je Pavićević.

On je rekao da je njegovo mišljenje da ipak predstavnici te dvije koalicije treba da pozovu i predstavnike koalicije “Crno na bijelo” i da u Nikšiću naprave onu vlast koja će preslikati koaliciju sa republičkog nivoa.

Pavićević dodaje da će se postaviti pitanje i moguće rekonstrukcije Vlade Zdravka Krivokapića, koji je, kako je naveo, prilikom formiranja vlade napravio dvije konstrukcione greške.

“Jednu grešku činilo je to da isključi iz Vlade političke autoritete iz koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’, a drugu činila je njegova odluka da u toj vladi ne budu predstavnici nacionalnih zajednica, iako su pokazivali zainteresovanost. Sada se nakon izbora u Nikšiću vidi da koalicija ‘Za budućnost Nikšića’ ipak čini najjaču političku formaciju u ovom krugu partija, čak i onda kada Zdravko Krivokapić nije sa njima, kada ne podržava tu listu. Legitimno je da postavi pitanje rekonstrukcije te vlade, kako bi i predstavnici koalicije za ‘Budućnost Crne Gore’ imali predstavnike u Vladi, ali kako bi se iskoristio ovaj momenta da i predstavnici nacionalnih zajednica, što je i demokratski standard, imaju predstavnike u toj vladi”, naveo je on.

Upitan da li možemo da očekujemo da se u toj rekonstruisanoj vladi mogli naći predstavnici Demokratskog fronta, Pavićević je rekao da je to pitanje čiste političke logike.

“Nakon izbora u Nikšiću, koji pokazuju da koalicije oko Demokratskog fronta ima tu ogromnu snagu i da je ona dominantno iznijela i proces razvlašćivanja DPS Mila Đukanovića, onda bi odluka Krivokapića da ne pozove te ljude da budu akteri u vladi, bila neracionalna odluka. U toj situaciji mislim da bi se gospodin Krivokapić dodatno predstavio kao jedan političar koji se ne snalazi u ovim prilikama nakon izbora u kojima je razvlašćen DPS”, naveo je on i dodao da je politički autoritet Krivokapića opao.

Pavićević je podsjetio da su nikšićki izbori prvi poslije parlamentarnih na kojim je razvlašćen DPS.

“Oni su sigurni pokazatelj kakvo je prolazno vrijeme onih poliitčkih formacija koje su učestvovale na izborima prošle godine. Sada imamo situaciju da je gospodin Krivokapić neskriveno podržao jednu listu. Možemo tačno da poredeći rezultata te liste na parlamentarnim izborima i sada vidimo šta je to što je toj listi donio Krivokapić i ono što je stoprocentno to je da je ta politička snaga gospodina Krivokapića i njegov politički autoritet sada slabiji u odnosu na 30. avgust ili čak i u odnosu na onaj dan kada je formirana vlada”, rekao je on.

 

12 Comments
 1. Helm komentariše

  Zašto ne pozovete i predstavnike Narodnog Pokreta? A, da, morate da tražite dozvolu od Aleksandra Vučića?

  23
  37
  1. Goran komentariše

   Zato sto je bio projektovan da podrzi D.P.S poslije izbora

   39
   6
   1. Helm komentariše

    Projekcija koju plasira gebesAVština koja mora izmisliti
    20 drugih laži da bi održao prvu.

    10
    19
    1. Helm komentariše

     GebelsAVština*

     6
     13
  2. Pravo i pravda komentariše

   Krivokapic je izdajnik srpskog naroda u Cg, i koji god Srbin da glasa njemu i slicnima njemu koji su 200% montenegrini i ne pricaju srpskim jezikom taj Srbin nek se zapita ko je i sta je.. Srbi za Srbe

   28
   11
 2. Ivi komentariše

  NEMA TE NEMA DAKE DAKE, NEMA TE NEMA TAN DRI, NEMA TE NEMA TAN DRI TANDRI….

  23
  5
 3. Rade komentariše

  Opet se javlja ovaj preletačevič i ni da pocrveni zbog svog mlatunjanja.

  13
  14
 4. Tarmi komentariše

  Izgubili su glasove jer se ne micu od vucica. Morali su da znaju da on nije bas omiljen i ovim krajevima

  17
  13
  1. kuca komentariše

   Kako vas nije vise sramota,zbog muljaza Krivokapica sa Djilasom i kumom vi napadate Vucica koji vam nista zlo nije uradio.

   16
   11
   1. Bane komentariše

    Zaboravio si da pomeneš Šolaka. Zato ćeš za ovaj komentar dobiti sendvič sa parizerom umesto sa praškom šunkom.

    3
    2
 5. Milica komentariše

  Tako je! Svi su bili protiv nas i Zdravko koji je preko nas dosao tu je okrenuo ledja, Daka je odigrao jako lose i samo u korist dps-a…ali pobjeda je tu i ipak smo najvise uzeli i ne smijemo dozvoliti da nas sklone i ucijene kao u avgustu! Marko je gradonacelnik!

  18
  1
 6. Marko komentariše

  Istina! Svi su bili okrenuti protiv nas, a opet je ostvaren odličan rezultat!

  16
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.