Partizan traži da se FMP izbaci u Jadransku drugu ligu

Partizan traži da se FMP izbaci u Jadransku drugu ligu

Jedinstvo na papiru, trvenja u praksi. Da su odnosi klubova u ABA ligi ozbiljno narušeno odavno je jasno, neprijatnih razgovora bilo je i tokom pandemije virusa Kovid 19, a biće ih i danas kad se putem internet bude održala nova sednica Skupštine ABA lige.

Posebno zbog toga što je Partizan zvanično zatražio da se FMP izbaci iz ABA lige u drugi rang takmičenja u regionalnoj košarci!

Naravno, sve zbog toga što je svima jasno da je FMP filijala Crvene zvezde. I prema saznanjima hrvatskog Jutarnjeg lista, Partizan je ABA ligi poslao dopis u kome traži da se danas raspravlja i o izbacivanju FMP-a u drugu regionalnu ligu, jer postoje “nedvosmisleni dokazi” da je Nebojša Čović na čelu dva kluba u prvom tangu takmičenja.

Papirološki doduše nije tako, ali Jutarnji podseća na slučaj Ilije Đokovića, košarkaša FMP-a koga je hteo Split. Đoković je na pitanje Jutarnjeg odgovorio: “Interes postoji, ali imam još godinu dana ugovora sa FMP-om, pa je sve u rukama Nebojše Čovića”. Uostalom, nisu crveno-beli ni krili da FMP služi za razigravanje Zvezdinih igrača.

Partizan je, nastavlja dalje Jutarnji, u dopisu podsetio i da je Zvezda dobila poslednjih 26 utakmica sa FMP-om, te da u svaku sezonu ulazi s dva unapred upisana trijumfa.

Pitanje je samo kako će klubovi glasati?

Odnosno, ima li Partizan većinu da Čoviću izbaci jedan od dva kluba u ABA ligi?

Poslednja sednica Skupštine ABA lige – ona na kojoj se govorilo o prekidu sezone i proširivanju lige – trajala je više od sedam sati. Ni ova neće biti mnogo kraća.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *