Partizan podijeljen između FIBA i Evrokupa, Mijailović odlučuje do petka

0

Upravni odbor Parnog valjka dao ovlašćenje prvom čoveku kluba da odluči o daljem takmičarskom usmerenju.

Sastanak Upravnog odbora košarkaškog kluba Partizan doneo je podelu na one koji žele transfer u FIBA Ligu šampiona i one koji su za ostanak u Evroliginoj porodici.

Peti klub prešao u FIBA Ligu šampiona uz poruku: Ovo takmičenje uskoro može da preuzme vodeću ulogu u Evropi

Peti klub prešao u FIBA Ligu šampiona uz poruku: Ovo takmičenje uskoro može da preuzme vodeću ulogu u Evropi

Posle tročasovnih razgovora, Upravni odbor Parnog valjka odlučio je da ovlasti prvog čoveka Ostoju Mijailovića da do petka odluči o daljem usmerenje Partizana po pitanju kojem će se evropskom klupskom takmičenju priključiti na jesen. Zbog toga je konferencija za medije crno-belih pomerena sa četvrtka na petak.

“Upravni odbor KK Partizan NIS, sastao se danas u beogradskom hotelu Radison, gde je su na sednici usvojeni izveštaji o radu sportskog direktora Lončara i direktora Kijanovića o sezoni 2019/20. Pod tačkom četiri, UO je nakon tročasovne rasprave doneo odluku da podrži predlog koji se ovlašćuje predsednik Ostoja Mijailović da do petka donede odluku o budućem putu KK Partizan i saopšti je javnosti na konferenciji za medije.

Nakon veoma konstruktivne rasprave, članovi UO, koji ujedno čine predstavnike većine sponzora kluba, izneli su podeljena mišljenja po pitanju budućnosti kluba, gde se određeni broj članova izjasnio za prelazak u takmičenja pod okriljem FIBA, dok su se drugi izjasnili za ostanak pod okriljem EKA.

Zbog specifičnosti situacije, konferencija za medije KK Partizan NIS se odlaže za petak, 5. jun u 15 časova, kada će predsednik Ostoja Mijailović saopštiti konačnu odluku”, stoji u saopštenju crno-belih.

Podsetimo, FIBA je uputila pozive Partizanu, Budućnosti, Cedeviti Olimpiji, kao i polovini ACB lige, klubovima rangiranim od prvog do devetog mesta, da pređu u Ligu šampiona, a konačni rok za izjašnjavanje je 5. jun. Tog dana će, uostalom, Ostoja Mijailović izaći pred javnost sa konačnom odlukom. U najjači rang takmičenja pod okriljem krovne košarkaške organizacije već su se prebacili Bilbao, Ritas, Darušafaka, Tofaš, Fortitudo iz Bolonje, te Parma iz Perma. FIBA klubovima nudi određena finansijska sredstva, oko 250.000 evra, kao i specijalne bonuse za ostvarene rezultate u domaćim takmičenjima, kako bi ušli u Ligu šampiona.

Očekivalo se da će vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos izaći pred novinare kako bi obelodanio da li će atinski velikan otići u Fibino takmičenje. Odluku je trebalo da iznese u sredu uveče, ali je naknadno pomerio termin konferencije na neodređeni datum.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.