Papa u Iraku: Oproštaj je ključna riječ za svakog hrišćanina

0

Papa Franja, koji je u poseti Iraku, apelovao je danas na hrišćane u toj zemlji da oproste nepravde koje su im nanjeli muslimanski ekstremisti i da nastave da obnavljaju zemlju nakon dugog niza godina sukoba i međuvjerskih sukoba.

Poglavar Rimokatoličke crkve govorio je u hrišćanskoj zajednici Karakoš na sjeveru Iraka, koju je napao DAEŠ (Islamska država) na leto 2014. godine, gde je ostalo još malo porodica u tom mjestu, koje su se vratile kada se situacija smirila.

Govoreći ispred crkve Bezgrešnog začeća, papa je rekao da je oproštaj ključna riječ za svakog hrišćanina, prenio je AP.

“Put do potpunog oporavka može biti dugačak, ali vas molim da ne budete obeshrabreni. Ono što je neophodno – to je da zaboravite, ali istovremeno morate imati i snagu da se ne predate”, rekao je on.

Papa se obratio stanovništvu nakon što je Doha Sabah Abdala rekla kako su njen sin i još dvije mlade osobe ubijene u napadu kada se DAEŠ približio gradu, a njihova smrt je bila signal drugima da počnu da bježe.

“Mučeništvo ova tri anđela je jasno upozorenje – da nije njih bilo, stradali bi mnogi u Karakošu, grad bi pao u ruke Islamske države. Njihova smrt je na neki način spasila cio grad. Na preživjelima je da probaju da oproste agresorima”, rekla je ona, prenio je Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.