Panaotović: Nikolaidis obmanjuje crnogorsku javnost,Ljušićev tekst u politici nema veze sa stavom Srbije prema Crnoj Gori

0

Piše: Bojan Panaotović, politički analitičar

Opšte je poznata stvar da se u dnevnom listu „Politika“ mogu pročitati tekstovi autora koji ni na koji način nisu istomišljenici režima u Srbiji niti su članovi SNS-a ili neke od vladajućih partija u Srbiji.

Tako je u „Politici“ početkom juna osvanuo tekst osvedečenog kritičara Aleksandra Vučića i SNS-a, dr Radoša Ljušića koji uzgred budi rečeno javno tvrdi da je Vučićev režim diktatura koju će građani valjda nekako uspeti da prežive kao što su uspeli da prežive Titovu i Miloševićevu vlast.

Ljušićev tekst u pomenutom dnevnom listu obiluje isključivim pa i ekstremnim stavovima prema gotovo svima i svakome u Crnoh Gori i kao takav ne odslikava stavove niti režima u Srbiji niti građana Srbije. Svako ko je iole politički pismen odavno ne veruje političkim prvacima u Crnoj Gori koji zarad političke probitačnosti na zapadu zabadaju klipove u točkove dobrosusedskim i bratskim odnosima Srbije i Crne Gore.

Ali sam naslov teksta je grozomoran jer Crna Gora je jedno a deo elita koje prodaju veru za večeru su nešto sasvim drugo. Tvrditi da je Njegoševo kandilo ugašeno u Crnoj Gori, zemlji u kojoj prema svim domaćim i stranim anketama najveću popularnost uživa SPC, najblaže rečeno je skaredno.

Ono što je najzanimljivije kada je reč o navedenom Ljušićevom tekstu jeste činjenica ko ga je jedva dočekao u samoj Crnoj Gori. Kolumnista CDM-a Andrej Nikolaidis i mediji koji jedva čekaju razdor, podele, svađe i disharmoniju.

Upravo Nikolaidis danas tvdi da Ljušićev tekst ima težinu režimskog stava što nema dodirne tačke sa istinom i činjenicama.

Dakle, zarad javnosti Crne Gore, velika većina političkih elita i građana Srbije veruje Crnoj Gori i to onoj većinskoj, demokratskoj koja je dovela do promena 30. avgusta 2020. godine.

Srbija ne veruje i neće verovati predstavnicima političkih elita poput Zdravka Krivokapića koji dođu na vlast na talasu litija i obećanja o poboljšanju odnosa sa Srbijom, a onda siđu sa vlasti ne potpisavši čak ni Temeljni ugovor a odnose sa Srbijom pokvarivši.

Većinska Srbija naravno ne veruju ni Nikolaidosovom polu u Crnoj Gori ali ga ne gleda kao na neprijatelja i krvnika. Da je sreće da se tenzije spuste, da se nesporazumi rešavaju a dobrosusedski odnosi grade i popravljaju.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.