Palmer: Srbija i Crna Gora će vječno biti susjedi, sva pitanja da rješavaju u partnerskom odnosu

2

Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju, u skladu sa epidemiološkim preporukama, kazao je specijalni izaslanik za Balkan Metju Palmer, navodeći da svakako treba pažljivo razmotriti kako bi to moglo da utiče na odnose sa Srbijom.

Palmer je u razgovoru za Glas Amerike rekao da će Srbija i Crna Gora uvijek biti susjedi, i da treba da nađu način da rješavaju sva pitanja u partnerskom odnosu.

Kako je naveo, najvažnija poruka je da vlade dvije zemlje treba da razgovaraju i da postoje otvoreni kanali komunikacije.

“Crna Gora svakako ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju i postojaće epidemiološka komponenta u procesu donošenja te odluke. Treba i da pažljivo da razmotre kako bi to moglo da utiče na odnose sa važnim susjedom“, kazao je Palmer.

Prema njegovim riječima, Crna Gora treba da razmotri i kako će to uticati na ljetnju turističku sezonu, s obzirom na važnu ulogu srpskih turista u crnogorskoj ekonomiji.

„Znači, ima prostora za razgovor koji treba da bude otvoren, transparentan, da se vodi mirno i da identifikuje put naprijed koji je u korist svih. Srbija i Crna Gora će vječno biti susjedi i treba da nađu način da rješavaju ta pitanja u partnerskom odnosu”, poručio je Palmer.

2 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Ovaj Palmer nema pojima o Balkanu,
  Iako mu je zena sa Balkana!.
  Nije ga nista naucila!.
  Treba da zna da se uvek , najkasnije, svakih 50 godina menjaju granice na Balkanu!.
  Na Balkanu brat, brata kolje, uvek bilo i uvek ce biti!.
  Kao sto se menjaju granice tako vere i nacije!. Danas ovo sutra ono!.
  Prokleto bilo prokleto ce ostati, dok se druge sile brinu o Balkanu!.
  Pogotovo zapadnjaci, sa njima dosta zla doslo!.

 2. Traktorist komentariše

  Neće biti tako palmeru e neće, znaš srbija imade da nestane

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.