„Pali“ zbog marihuane: Krivična prijava protiv Ulcinjanina, prekršajna protiv turskog državljanina

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju zloupotrebe narkotika, uhapsili su jednu osobu zbog krivičnog djela, a protiv druge podnijeli prekršajnu prijavu.

„Barska policija je u naselju Dobre Vode zaustavila vozilo marke „Peugeot 404“ ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao B.D. (55) iz Ulcinja i izvršila pregled lica i vozila. Tom prilikom je pronađeno jedno pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 49 grama i vagu za precizno mjerenje. B.D. je, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Osim toga, kontrolom državljanina Republike Turske H.S. (30), sa privremenim boravkom u Baru, policija je pronašla i oduzela pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 36 grama.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u ovom događaju ne stiču elementi bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te je protiv H.S. podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga“, dodali su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.