Pala odluka: Vučić, Rama i Kovačevski idu u Brisel na Samit o Zapadnom Balkanu

3

U današnjem razgovoru predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Republike Albanije Edija Rame i predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog, razmotrene su okolnosti vezane za učešće na predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Briselu 23. juna 2022. godine.

Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje donijeli su odluku o zajedničkom odlasku na samit, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

„Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Severna Makedonija dosljedno zastupaju interese svojih građana i cijelog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama“, naveli su oni.

Tvrde i da su svjesni da teme o kojima će razgovarati na samitu neće biti lake, ali će njihovo učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

„Takođe, dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rešavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog poverenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilju nastavka borbe za što bolji život svih naših građana“, zaključili su.

3 Comments
 1. маки komentariše

  Kada postoji sloga među ljudima, sve je moguće. Inicijativa Otvoreni Balkan napreduje i razvija se u željenom smeru. Sve ovo se radi za dobrobit i jačanje zemalja u regionu.

  1. Q komentariše

   Samo da Crna gora ne uđe i sve pokvari sa svojom spremnošću na stalni sukob.

   1. Putin komentariše

    Je li pala odluka ? Je li istorijska ? 🤣🤣🤣🤣🤣

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.