PaF i paH, kva kva, kukuriku kokoda

0

Piše: Saša Dr.Đurović

Odgledah skupštinu, a nijesam odavno, radilo se intenzivno, na više polja, zericu se odmaralo. Nasmija me ona u šeširu vuković, od nedavno kuč, inisistriajući na tom da joj se kaže ko je „upratio“ njenu privatnu prepisku sa vecom kolašinkom. Pomislih, je li normalna, umjesto da zanemari to, da se ne sprdaU po republici, socijalističkoj, ona mu ga daje. Na intenzitetu. A onda reko’-daj da vidim tu prepisku-. Preslatko. Nije me lako nasmijat a ove me nasmijaše nekoliko puta. Kolašinka veli da je draginja od Požege, Užičke, btw. žežena cgorka, citiram -mrzi iz dna duše i da je zavidno zlo-. A u PožeZi fabrika marmelade, ko bi reko da tamo ima mrzitelja? Osim slanog programa, jer su oni, imanentno marmeladi, slatki.

Uglavom ova kuč od skoro, je startovala kolašinku vecu, ušlihtala joj se, onako, turbo, ko folk, i zakazivala ispijanje kave đe su mitingovale, ogovarale, palanački kao prave mahaluše. Ponešto su i odrađivale, kadrovski. Kuč obavještava kolašinku vecu da joj je drago što je upoznala, signal broj 1 za flagrantan šliht.  Istog dana njih dvije razmjenuju svoje “literarne radove“ reče mi izvor iz kog čitah prepisku ove dvije gromadne akademice. Sa akademije, kao vojne, jer partija tako funkcionise, kao sekta. Za Litijaše drugarica kuč veli da su prost svEt i provincija. Kad sam se, davno već, raspitao o liku i dElu drugarice u šeširu rekoše mi da je bila memadžer nekakve kafane u NiŠić i da je dovodila pevačice tipa ana nikolič!? Muzički ukus mnogo govori o pameti! Pa dodaše da je rasla na periferiji s kokoškama, što nije sramota, naprotiv. Ok je bavit se živinarstvom, agrarom. Pa i svinjokoljem u varijanti da nije vegan jer biti vegan ume da bidne fancy. A drugarica kuč kao antifašistkinja i antiprovincijalka, sa Nk periferije, od kokošakaH, inklinira fenseraju. Šeširi vikaju. Vrište! -Provincija smo u većini- saglasna je kolašinka veca. Lentrana na atu pomamnome na obroncima Sinjajevine u pozi Đulijana Đeme aktera špageti westerna. U CG špageta nikad nije falilo, ‘talijanskijeg je preticalo. A ni s western žanrom nije CG u deficitu. E onda drugarica Kuč se šlihta veci hvaleci pažina koji napada draginju u skupĆini. Slušate li pažina? Pita je Kuč. Ne, veli veca, jer je na morE. More BRE! Šta oče draginja, bi da me makne!- Između dva zaveslaja crvenijeg, kao petokraka, manikiranijeg nokata kucnu Veca, drugarici Kuč.

-O tome je zborila dva minuta- nastavlja drugarica kuč denunciranje draginje crnogorke, dobrim dElom iz Požege, Užičke. -To joj je priča, pah!-  Kao žalosna sova uskliknu kuč, bez Komandanta Marka. Pah. Mickey vika paf. Paf. Pah i Paf.. Pa slični se pronalaze… -Sad sam im rekla svima, je li ona žena ili zmaj?! Kliza kuč kolašinki veci. A ona već na pola s konja pala, a zmaja, aždaHu, probiva, upravo s konja, Sveti Georgie Slava Mu i Milost.

-Šta bih da te nema- veli veca drugarici kuč hvaleći denunciranje. A pretekle bi nekako, ka dosle, do nekog momentuma kad će sudstvo da bidne free.

-Nema veće gube od male duše koja sebe krupnom drži- poJentira drugarica kuč i natEra mi suze na oči, od smeJa. Doda i da će za vikend na more, incognito. Logično, ona, angelina jolie i ta klika sa red karpeta, se čuvaU puka, treba izdržat te napade provincijalne svetine kad nagrnu po autograme, ajde života ti!

Napose drugarica kuč piše veki da ide u Niksić, u rodni grad jer se tamo bolje vidi. Introspekcija! Boriće se, veli, protiv nacizma, velikosrpstva i i provincijalizma, malograđana crnogorskih- reče kuč od kokošakaH, koje jaja davaU. I bElance i žuĆance. Ali većma kokodaču. Pa finišira.-Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo kako reče Koča Popović-. A šta ona jadna zna o Koči? A ja, eto, znam ponešto, a mlogo više nego li i ona i cijeli joj sustav partijski, obrazovno sporni. –Piiiiiiiiiiiii- odgovara joj medenica.

Piii, pili pili piiiiiiiiiiiiiii, kva kva , kokoda kokoda.

Dajte skaja ovo je do jaja!

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.