(P) Ruska salata

1

Piše mr Mitar Radonjić

Opsjednutost crnogorskih službi bezbjednosti ruskim prisustvom se graniči sa šizofrenijom – i to je aksiom, vjerujte. Ali, krenimo redom.

Sjetimo se čuvenog državnog udara gdje se pojavljuje po prvi put scenario ruskog uticaja i ,,ugroženost“ nacionalne bezbjednosti a zahvaljujući sjajnoj režiji na kojoj bi i čuveni Živko Nikolić pozavidio, cijela se stvar pretvorila u ,,Mapet šou“ – počevši od izbora svjedoka saradnika preko zidara, tesara, molera i neke babe koje optužiše da su rusko/srpski specijalci, pa do same presude koja je pala na prvoj provjeri.

Nedugo zatim, ispostavi se da crnogorska tajna služba prati nekog sitnog činovnika ruske federacije i od najobičnijeg susreta u nekom kafiću sa tadašnjim predsjedavajućim Skupštine Crne Gore napraviše novi ,,Votergejt“, naravno uz svesrdnu podršku kvazi medija.

Naredna ludorija bijaše imenovanje nelegalnog penzosa za šefa spoljnjih poslova – osvjedočenog mrzitelja svega što ima prizvug pravoslavnog, a kamoli srpskog ili ruskog. Kukala ni kuka, kad poče da šalje raznorazne note – zasvira protjerivačka nota ambasadoru Srbije, pa nekim nižim još činovnicima, ma malo je falilo da naredi svom bosansko-hercegovačkom partijskom saborcu i ministru vojnome da pošalje kontigent od cijelih 6 ,,vojnikinja“ da okupiraju rusku federaciju i privedu Putina na vojni sud.

Najnovija šitofrena epizoda bijaše kad k’o iz topa ( doduše samo može biti iz imaginarnog topa, jer od ozbiljnijeg oružja Crna Gora samo posjeduje praćku od traktorske gume ) šef tajne službe ,,lupi i ostade živ“ ( naravno, citiram onu narodnu da ne ispadne da sam što prijeteći napisao jer nisam, pa da me ne privedu ) da Rusi stoje iza hakerskog napada, a to je doznao iz pouzdanog izvora – baba Krstinje sa Gintaša te ajvar prodaje, ubjedljivo najobavještenija osoba među saradnicima.

Foto: Mitar Radonjić

 

Naravno, trebalo je opravdati sve ove bulaznosti i bedastoće, pa su ,,naoružani“ dokazima iz američkog taloga juče obrnuli pola Podgorice i neđe našli kakvo ljubavno pismo bivšeg diplomate koji je citirao Puškina i istog priveli i medijski označili kao saradnika ruske službe i još sijaset službenika ruskog diplomatskog kora uz pomoć svirača protesnih noti protjerali.

Tako noćas sjedimo Ilija Čvorović i ja, razgovaramo uz pojačan zvuk radija, ( slušali smo radio Crne Gore, to je najjača kontraobavještajna zaštita) da nas ko ne prisluškuje i pravimo P(R)usku salatu, šta znaš, možda u ruskoj salati kad se sastojci izmješaju se izrodi česovi bakcil te zarazi pola države…nemo’te rusku salatu ni pominjat’ dje e će vas služba označiti kao ruskog agenta…

1 Comment
  1. Q komentariše

    To što radi Crna gora niti jedna zemlja svijeta ne bi sebi dozvolila.Ludilo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.