Ove sedmice tender za konsultanta “ToMontenegro”

0

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je da će ove sedmice biti raspisan međunarodni tender za konsultanta nove avio-kompanije “ToMontenegro”.

“Imajući u vidu napredak koji smo danonoćnim radom ostvarili kada je “ToMontenegro” u pitanju, ove nedjelje prelazimo u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio-kompanije u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta” izjavio je Spajić.

On još jednom se osvrnuo na, kako se navodi, netačne navode u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je riječ o gorućim tema. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije je, na nivou svijetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom – transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni”, navodi Spajić.

Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još uvijek nije angažovan konsultant po gorepomenutom pitanju.

Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno.

“Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo. Kao što znate ova Vlada je, i na svom primjeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orjentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promjenama za naše društvo.”, zaključuje se.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.