Ova dva suplementa ubrzavaju metabolizam

0

Efikasni metabolizam podrazumijeva sposobnost tijela da pretvara hranu i piće u energiju, obezbjeđujući optimalno korišćenje hranljivih materija i minimalno skladištenje masti.

Iznenađujuće, određeni suplementi mogu igrati ključnu ulogu u jačanju metaboličke efikasnosti posebno kada se kombinuju sa uravnoteženom ishranom i redovnim vježbanjem.

Koliko god da vodimo računa o ishrani, zbog tempa života rijetko da možemo da unesemo sve potrebne nutritijente. Tada, obično posegnemo za suprementima, proizvodima koji svojim aktivnim sastojcima doprinose jačanju prirodnih funkcija organizma. Nerijetko uzimamo dodatne vitamine ili minerale kako bismo jačali tijelo i imuni sistem.

Što se tiče ubrzavanje metabolizma, dva suplementa treba uzeti u obzir, ističe dr Kubaniš Takirbašev i naglašava kada se kombinuju sa balansiranom ishranom, rezultati neće izostati.

Ekstrakt zelenog čaja

Ovaj popularan dodatak poznat je po svom potencijalu da poboljša metabolizam i utiče na kontrolu težine. Ekstrakt zelenog čaja može poboljšati osjetljivost na insulin i podržati celokupno metaboličko zdravlje, koristan je ako smo aktivni, bavimo se sportom, radimo težak fizički posao.

„Često ga predlažem. Sadrži katehine poznate po ubrzanju metabolizma i podsticanju oksidacije masti. Pored toga, ekstrakt zelenog čaja ima antioksidativna svojstva koja utiču pozitivno na cjelokupno metaboličko zdravlje smanjenjem stresa i upale“, kaže Takirbashev.

Kofein

Nalazi se u kafi, čaju i raznim suplementima, djeluje tako što stimuliše centralni nervni sistem, što može uticati na metabolizam i podstaći sagorijevanje kalorija.

„Povećava budnost, takođe poboljšava termogenezu, proces proizvodnje toplote u tijelu i utiče na sagorijevanje kalorija. Štaviše, kofein može da poboljša i performanse vježbanja, što dodatno doprinosi metaboličkom zdravlju“, pojašnjava doktor.

Kada su upareni sa uravnoteženom ishranom i dosljednim vježbanjem, ovi suplementi postaju ključni u optimizaciji metabolizma i unaprjeđenju opšteg blagostanja, piše Ši fajnds. Međutim, prije nego što započnemo bilo koji režim suplementacije, preporučljivo je da se konsultujemo sa ljekarom.

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.