Otvorena trodnevna manifestacija “Muške rabote i ženske stvari”

0

U organizaciji bućarskog kluba Brđanin, a uz podršku Opštine Tivat i Hrvatskog nacionalnog vijeća, na zogovima u Đurđevom brdu svečano je otvorena trodnevna  manifestacija pod nazivom “Muške rabote i ženske stvari.”

Riječ je o manifestaciji kulturnog karaktera, koja uključuje recitale, mjuzikle, klapske nastupe, sajam suvenira, izložbu Udruženja likovnih umjetnika Tivta i radionicu za djecu u njihovoj organizaciji, bogatu gastronomsku ponudu i zabavni program u okviru kojeg će, između ostalih, nastupiti tivatski sastavi Toć i Fankulo.

Mato Krstović, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije  kaže da je cilj manifestacije da apostrofira posebnosti i vrijednosti kulturnog pejzaža Vrmca i Boke.

“Cilj nam je i da promovišemo nematerijalno nasljeđe našeg kraja, što će se prije svega ogledati u činjenici da će većina kulturnih programa biti izvedena na bokeškom dijalektu. Zanimljiv moto manifestacije osmislio je profesor Neven Staničić i na neki način želimo da podsjetimo na međuljudske odnose karakteristične za ove krajeve” kazao je Krstović.

Ideja je bila, kaže on,  načinom izražavanja pokazati kulturu življenja na ovom podneblju.

“Manifestacija se organizuje po prvi put i nama je jako važna a njen značaj  je i to gdje se ona održava, na brdu iznad Tivta i gdje oni koji dođu brigu svakodnevice ostave na nižim nadmorskim visinama a ovdje borave s osmjehom i uživaju”

Krstović ističe da posjetioce manifestacije očekuje  izuzetno bogatog i raznovrsnog programa te da su  postigli još jedan cilj- da u njegovoj pripremi i realizaciji okupe što više lokalnih aktera.

“Takođe, namjera nam je bila da ponudimo program koji će biti jednako zanimljiv i mladima i starima, pa ćemo tako u subotu veče, između ostalog, imati i likovne radionice za djecu.  Sve u svemu, na humorističan i zabavan način sami ćemo se podsjetiti, a naše goste upoznati sa bogatim nasljeđem Boke. Naravno, kompletan program će biti na našem dijalektu,” poručio je Krstović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.