Otkriveno ko je priveo Nebojšu Medojevića: Šef Interventne bio suspendovan, pa smjenjen i na kraju rukovodio hapšenjem poslanika DF-a!

Otkriveno ko je priveo Nebojšu Medojevića: Šef Interventne bio suspendovan, pa smjenjen i na kraju rukovodio hapšenjem poslanika DF-a!

U hapšenju predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića učestovali su pripadnici Interventne jedinice, na čijem je čelu Milan Radusinović, koji je prije nekoliko godina bio suspendovan zbog nezakonitog hapšenja Vanje Ćalović, ispred Skupštine Crne Gore, saznaje Borba.

Radusinović je takođe, početkom godine, dok je bio šef Interventne jedinice bio smijenjen sa te funkcije, jer su njegovi službenici brutalno pretukli tri mladića u centru grada. On je poslije par mjeseci ponovo vraćen na ostu funkciju.

“U hapšenju Medojevića, kao i pokušaju hapšenja Kneževića, angažovana je Interventna jedinica”, potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a.

Pripadnici Interventne jedinice su 17. februara pretukli Podgoričane J.B. (18), S.N. (23) i M.D. (27), koji nijesu pružali nikakav otpor. Nakon događaja policijski službenici su falsifikovali službenu zabilješku.

Unutrašnja kontrola Uprave policije nije utvrdila odgovornost smijenjenog šefa Intervente policije Milana Radusinovića, u slučaju kada su pripadnici njegove jedinice u februaru, pretukli tri mladića u centru Podgorice, pa je u skladu sa tim menadžent Uprave policije odlučio da ga vrati na istu funkciju.

Related posts

2 Comments

  1. Савле

    Ха, ха унутрашња па још “контрола”. Врана чавки оћи не копа.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *