Otkrivamo ko je bio meta slikarke Danijele Kisić Petrović: Za ubistvo advokata Rifata Feratovića i dva svjedoka nudila 60.000 evra!

0

Kontroverzna slikarka iz Bara Danijela Kisić-Petrović naručila je ubistvo tri osobe iz tog grada, a za te likvidacije je nudila 60.000 evra, saznaje Borba u vrhu policije. Na njenoj meti su bili advokat Rifat Feratović, kao i dva svjedoka iz Bara, koji su svjedočili u postupku koji je Kisić Petrović vodila vezano za imovinu. Policija ima saznanja ko je osoba koja je trebala da za račun Kisić Petrović izvrši ove likvidacije.

Naš sagovornik iz vrha Uprave policije nam je saopštio da nijesu tačni navodi medija da je ona sprema likvidaciju jedne porodice, kao i da je iznos koji je nudila 60.000, a ne 45.000 evra, kako su mediji ranije pisali.

Osoba koja je za njen račun trebala da izvrši ova ubistva je državljanin Crne Gore, identifikovan je i za njim se intezivno traga.

“Za ubistvo advokata Feratovića je nudila 30.000 evra, a za ubistva dva svjedoka do 15.000 evra. Feratović je zastupao drugu stranu u postupku koji je vodila Kisić Petrović, a u pitanju je imovinski spor, kazao je naš sagovornik.

Ona se tereti da je stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj da ubije tri osobe. Osumnjičena je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, podstrekavanje na teško ubistvo i sprečavanje dokazivanja podstrekavanjem. To se navodi u obrazloženju Apelacionog suda koji je odbio žalbu njenog advokata i produžio joj pritvor.

U odluci Apelacionog suda se navodi da je vještačenjima utvrđeno da se na većoj količini oružja koja je pronađena pretresom kuće Kisić-Petrović u Baru nalaze njeni biološki tragovi, tragovi njenog sina i najmanje dvije za sada neidentifikovane osobe.

Kisić-Petrović je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, jer je ona državljanka Srbije i Hrvatske, kao i zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

U obrazloženju suda se navodi da je Kisić-Petrović osuđena zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na kaznu zatvora u kućnim uslovima u trajanju od šest mjeseci, koju još nije izdržala i uplatu 50.000 eura u humanitarne svrhe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.