Otkrivamo detalje hapšenja Nikole Mršića iz Kotora: Ubica golmana se krio u Panami pod imenom Marjan Veličković!

0

Kotoranin Nikola Mršić (40) koji se sumnjiči za likvidaciju Gorana Lenca 2017. godine, koristio je prilikom skrivanja lažna dokumenta tkz. države Kosovo, saznaje Borba.

On se nakon likvidacije Lenca, koja je nastavak krvavog obračuna dva klana- “šlaljaraca” i “kavčana”, skrivao u Panami.

“Od 2017. godine koristio je falš pasoš tzv. države Kosova na ime Marjan Veličković, otkriva Borba.

Posle Paname jedno vrijeme je bio u Italiji, a zatim u Mađarskoj.

“Odatle se prebacio u Beograd gdje je uhapšen, potvrdio nam je naš izvor.

Mršić, za kojim je bila raspisana potjernica od strane NCB Interpol Podgorica, se sumnjiči za ubistvo sugrađanina golmana Bokelja Gorana Lenca u septembru 2017. godine i pokušaj ubistva Milana Jovićevića.

Takođe, tereti se i za krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije.

“Za N.M. je raspisana međunarodna potjernica na osnovu Naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, jer se isti sumnjiči da je 16. septembra 2017. godine u Kotoru lišio života G.L. i pokušao da liši života M.L. Takođe, N.M. se potražuje i na osnovu Naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, jer se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije imao zadatak da pruža pomoć i podršku u izvršenju planiranih krivičnih djela kriminalne organizacije, da djeluje kao izvšilac ovih djela, da prenosi uputstva i zadatke organizatora drugim pripadnicima kriminalne organizacije, te i da ostvaruje saradnju sa pripadnicima druge kriminalne organizacije.

Lice N.M. se potraživao na međunarodnom planu zbog teških krivičnih djela te su službenici Sektora kriminalističke policije u odnosu na ovo lice sprovodili istragu ciljanog traganja u saradnji sa više država”, saopšteno je iz Uprave policije.

Mršić je obuhvaćen optužnicom koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv kriminalne grupe na čijem čelu navodno su albanski državljanin Erogen Brajović, Nikšićanin Ranko Radulović i Kotoranin Igor Vukotić, koji je u bjekstvu.

SDT je članovima te grupe označio Nikolu Mandića, Stefana Radulovića, Luku Radulovića, Radoša Petrušića, Darka Vickovića, Ratka Martinovića, Radivoja Preradovića, Nenada Luburu, IvanaTodorovića, Miladina Dedovića, Milovana Peruničića i Željka Matijaševića.

Navodno, Radulović je u periodu od 2016. do 2018. godine, u Nikšiću, formirao kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali njegov sin Željko Radulović, zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski, Mandić, Stefan i Luka Radulović, Mršić, Petrušić, Vicković, Martinović, Preradović, Lubura, Todorović, Dedović, Peruničić i Matijašević.

Optužnicom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović i Stefan Perović.

Osim za Mršićem, koji je uhapšen danas, SDT traga i za Igorem Vukotićem.

Prema navodima optužnice Brajović, Radulović i Vukotić pripremali su likvidacije bivših i sadašnjih policijskih službenika Zorana Lazovića, Duška Golubovića i Duška Koprivice, njegovog sina Strahinje Koprivice i navodnih članova kavačkog klana Darka Janjića, Radovana Mujovića, braće Nikole i Vladimira Banićević. Navodni, meta im je bio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, ali i njegov sin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.