Otkazana borba decenije

0

Borba decenije za apsolutnog prvaka boksa u teškoj kategoriji – otkazana je.

Tajson Fjuri Oleksandr Jusik ipak se neće boriti 17. februara u Rijadu (Saudijska Arabija). Fjuri je otkazao borbu zbog povrede koju je dobio tokom priprema za veliki meč. Tačnije, vlasnik pojasca WBC zadobio je duboku posjekotinu iznad oka.

Sa druge strane, Jusik drži pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO verzije, ali će svjetski boks morati i dalje da čeka odluku o apsolutnom šampionu. Na tako nešto čeka se još od 1999. godine.

Nakon odluke Fjurija priliku je pokušao da iskoristi hrvatski borac Mirko Hrgović, koji već godinama strpljivo vreba šansu za dvoboj protiv najjačih svjetskih boksera.

“Sada kada se Fjuri povrijedio spreman sam da uskočim i borim se sa Jusikom. Idemo, duguješ mi priliku. Vrijeme je da se suočiš sa mnom”, poručio je za ESPN Hrgović, koji je do sada u profesionalnoj karijeri ostvario svih 17 pobjeda.

Sa druge strane, Jusik je ostvario 21 pobjedu, od čega 14 nokautom.

Ipak, ni od pomenute moguće borbe neće biti ništa. Kraljevski dvor Saudijske Arabije odlučio je da će cjelokupna bokserska priredba biti odložena za neki drugi datum, a svi oni koji su kupili karte dobiće povraćaj novca.

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.