Otac Gojko Perović: Crkva sa Vladom ne može da se dogovori oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali se razumiju u ovim teškim vremenima

1

Svaki vjernik koji ima potrebu da se pričesti sve informacije može dobiti u kontaktu sa svojim sveštenikom“, rekao je protojerej-stavrfor Gojko Perović u programu uživo na talasima radija „Svetigora“ i zvaničnim profilima „Ne damo svetinje“.

On je rekao da nema potrebe da se Crkva oglašava zvaničnim saopštenjem po ovom pitanju.

„Crkva u Crnoj Gori nije milionska po broju vjernika poput Ruske ili Grčke da bi morala da se daju zvanična upustva o tehnici pričešćivanja“, objasnio je rektor cetinjske bogoslovije.

„Mi za tim nemamo potrebe, broj vjernika u odnosu na ove Crkve je relativno mali i sve vjerske potrebe i sva komunikacija o načinu pričešćivanja mogu da se utvrde u komunikaciji sa sveštenikom“, rekao je otac Gojko dodavši da će se time izbjeći unošenje smutnje među vjernicima.

„Naročito zbog toga što su se već pojavila saopštenja drugih eparhija koja su različita“, zaključio je otac Gojko.

On je kazao da crkva sa Vladom ne može da se dogovori oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali „kad dođe stani-pani odlično se razumijemo“.

Perović je kazao da su razgovori ekspertskih timova Vlade i Mitropolije bili produktivni i „žali Bože što nijesu vođeni ranije, ne bismo imali ovu tenziju“.

„Svaki vjernik koji ima dilemu da li da se pričesti i svi koji imaju neku dilemu u pogledu svetog pričešća bolje je da ostanu kući. Ko nema vjeru da od svetog pričešća ne može doći zaraza možda je vrijeme da se uzdrži od pričešća neko vrijeme“, rekao je otac Perović dodavši da za takav stav ima utemeljenja i u crkvenom predanju ranih vjekova.

On je poručio svima koji se u ovoj situaciji osjećaju bespomoćno i nesigurno da se obrate prvom sveštenku Mitropolije crnogosko-primorske od koga mogu dobiti savjet, molitvu i konkretnu pomoć.

1 Comment
  1. Haris komentariše

    Hoce li patriota Radulovic, ako je to njegovo, dati Splednid na usluzi Crnoj Gori?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.