“Osvježilo”: Policija nastavlja da obezbjeđuje poslanika Duška Markovića!

5

Specijalna jedinica UP obezbjeđivaće i narednih godinu dana bivšeg crnogorskog premijera Duška Markovića, a pored njega i Rade Milošević, državni sekretar MUPa biće obezbijeđen od strane te jedinice UP.

Nakon što je, zbog moguće ugroženosti, Uprava policije dodijelila obezbjeđenje ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić, veliki broj funkcionera i pristalica bivšeg režima je oštro reagovao, ukazujući da je riječ o krajnje nepotrebnoj odluci.

Uprava policije je odredila dvadesetčetvoročasovnu policijsku zaštitu za ministarku Bratić, prvenstveno, nakon incidenta od kraja decembra prošle godine, kada je četrdesetdevetogodišnji I. D ometao kretanje službenog automobila u kojem je bila ministarka, upućujući joj i salvu uvreda i prijetnji.

Bratićevoj je obezbjeđenje dodijeljeno privremeno, do procjene Agencije za nacionalnu bezbjednost o njenoj ugroženosti.

“Gospođu Bratić neposredno i lično obezbjeđuju policijski službenici od 15. februara 2021. godine. Osnov za preduzimanje mjera bezbjednosne zaštite u odnosu na ministarku Vesnu Bratić je član 10 stav 2 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora, koje obezbjeđuje Uprava policije koji propisuje da Vlada može, izuzetno, zbog razloga hitnosti, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, da odredi da se obezbijede i druge ličnosti (one koje nijesu navedene u članu 3 Odluke), objekti i prostori na osnovu podataka i saznanja iz nadležnosti policije, privremeno, do dobijanja bezbjednosne procjene stepena ugroženosti”, objasnili su „Vijestima“ iz UP.

Međutim, ministarka Bratić nije jedina kome je naknadno dodijeljeno obezbjeđenje.

Prema određenim informacijama i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najvjerovatnije će narednih dana dobiti policijsko obezbjeđenje.

5 Comments
 1. t-rex komentariše

  Zašto ga ne obezbeđuju u sobi u Spužu ???? Vlada Dritana Abazovića mora pasti !

  15
  1
 2. Pukovnik komentariše

  Koja hapsenja ,koja procesuiranja,svaki razuman covjek zna sta je rekao Krivokapic prvo,nema revasizma,sa tom recenicom je sve rekao,ko zna zna ko ne zna zaludjivace se sa nekim navodnim obecanjima,svako zna iole ko je pametan zasto je Abazi ti dje jeste,nego vrijeme sve pokaze pa ve i ovo sto nas ubrzo ceka

  15
  1
 3. Stefanos komentariše

  Koliko je zla naneo ovom napacenom narodu malo je vod SAJ-a da ga cuva.

  5
  1
 4. E viva komentariše

  E jada od ministarki..

  1
  1
 5. tako stoje stvari komentariše

  Lično sam mišljenja da ministarki Bratić, treba neko, da je čuva od tih dodjeljenih joj čuvara. Samo jedan perfidan i suptilan pokušaj da je stave pod kontrolu, da utiču na nju…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.