Mladen Mikijelj

Osveta i posveta: Kada su cvetali Katnići

0

Piše: Ivan Milošević

Nijesam sumnjao da će bivši režim i njegove razne pristalice juečarašnja hapšenja svesti na porodični nivo, odnosno osvete porodica Mandića i Kneževića porodicama Katnić i Lazović. Kao u nekom sicilijanskom trileru, sa kumovima ili bez kumova, hapšenja činovnika bivšeg sistema smješta se u lične odnose, osvete i posvete, ručkove i večere, prijatelje i neprijatelje. Kao medijski savjetnik crnogorske sicilijanske kriminalne i zabavne grupe jutros se javilo i jedno od prvih pera Mila i njegovih marifetluka i sa stranica “Pobjede” uputilo tekst osvete ili posvete namijenjen jučerašnjim akterima hapšenja koje je uzdrmalo Crnu Goru. “Pobjeda” javlja da je Katnić uhapšen zbog osvete Mandića i Kneževića i da je juče izvršen državni udar na državni udar iz 2016. godine! I to vam je to i ništa više i ništa drugo! Sicilija na montenegrinski način, kriminalna hobotnica svedena na dva kraka i raskoraka između pravde, osvete i posvete!

I ovi što brane DPS i njegove tužilačke krake kao da žele da poruče da je većina u Crnoj Gori imbecilna, neobrazovana, bezuba, znojava i glupa i da ne zna ni koliko je dva i dva i da u tom sveopštem neznanju, zatucanosti i kretenizmu, ne vide da su se Mandić i Knežević konačno osvetili i posvetili i preko svojih pomagača u sudstvu i novoj političkoj eliti, stavili Katnića pred prijeki srpski sud i presudili: Katnić je kriv, pa iako je prav ima da bude kriv! Takvi dometi, intelektualni i analitički, prosipa nam danas “Pobjeda” i kao da se kandiduje za novu višehiljadarsku ratu iz budžeta Fonda za pluralizam medija! I što je najgore i najžalosnije i ove godine će dobri vojnik Švejk (Spajić) i dobrotvorka Marija Tereza ( Tamara Vujović) iskeširati traženu sumu “Pobjedi” i nagraditi njenog urednika za tekstove o osveti i posveti i crnogorskom krilu sicilijanske mafije!

Tvrditi da je hapšenje Katnića plod političke osvete Mandića i Kneževića zapravo je aboliranje ne samo Katnića, nego cjelokupnog DPS-a za sva nepočinstva i zloupotrebe koje je primjenjivao 30 godina! Svesti hapšenje Katnića na jedno krilo osvete i posvete dvije porodice nad jednom porodicom, kao da je priprema odbrane za naredno hapšenje prve, druge ili prvih pet najuticajnijih porodica u Crnoj Gori. Po prvom peru “Pobjede” sve vam je to neprekinuti lanac osveta i posveta i u njemu nema mjesta za običnog čovjeka, pravdu i slobodu i normalan život bilo kojeg pojedinca. Sve su to svima nama, koji ne pripadamo tim porodicama, ukrale tih pet ili šest porodica i doborovoljno smo pristali da budemo njihovi kolateralni kusuri i mrvice sa trpeze. Jebeš obične ljude, njihovu pravdu, oči i sivu masu, emociju i lokaciju, sve to je samo prazna priča, jer se pet ili šest porodica, svete i ukoliko se ne svete, onda neće ni da se posvete!

Nekadašnje dvorsko novinarstvo, poput svoga tvorca (Mila i DPS-a), broji posljednje dane, koristi zadnje krpice da zakrpi kriminalnu scenografiju bivšeg režima koja je trajala punih 30 godina i koja je u Crnoj Gori pojela sve šo se moglo pojesti i u zadnjicu smjestila sve što se moglo smjestiti. I kada ovih dana gledamo zadnje trzaje tih 30-godišnjih krpica i pokušaj, istina diletantski, pionirski i sa mogućim greškama u koracima i ispadanjima sa glavnog terena, da se one sastave kakve su i bile i da se smjeste tamo gdje su odavno trebale da budu (spuški kazamat), ne može čovjek da ostane ravnodušan i ne reaguje na pokušaje spašavanja redova Katnića. Kao da DPS i njegovi medijski i ostali pomagači u glas viču da su svi oni Katnići i da ukoliko se ukloni jedan na livadi će iznići novo cvijeće (Katnići) za neko novo pokolenje. Kažu da pokolenja sude djelima, pa valjda je došlo vrijeme da se jednom pokolenju presudi za svu nepravdu, bogaćenje i političko iživljavanje nad običnim domaćim narodom.

I gdje je tu osveta ili posveta? Čujem i vidim samo pravdu ili barem njene prve trzaje!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.