Orlandić u obraćanju Jovoviću: ,,Sredstva za plate su na poslovnom računu, niste morali da ih tražite”

4

Bivši direktor Aerodroma Danilo Orlandić uputio je pismo novom v.d. direktoru Aerodroma Crne Gore Ognjenu Jovoviću.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

“Uvaženi gospodine Jovović,

Čestitam Vam na izboru za v.d. Izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, iako je Vaš izbor nezakonit jer niste u radnom odnosu u preduzeću, što Zakon nalaže kad se postavlja v.d. Rukovodilac. Da takvo postupanje postaje poslovna praksa, pokazuje i način na koji ste već angažovali nepoznata lica da budu u posjedu poslovne dokumentacije jednog od najznačajnijih privrednih društava u zemlji. Možda je najbolje da kontrola procedure Vašeg imenovanja bude njihov prvi radni zadatak, a vjerujem da će javnost narednih dana postaviti pitanja na tu temu i da ćete imati isto toliko ,,ozbiljne” odgovore kao i prilikom priče o isplati zarada.

Što se tiče finansijskih sredstava za isplatu zarada zaposlenima, da Vas podsjetim, niste morali nigdje da ih tražite osim na poslovnom računu Aerodroma Crne Gore, gdje se inače i nalaze. Kao što Vam je tačna priča o pustošenju i beznađu koje ste zatekli na Aerodromu, tako Vam je tačna i priča oko obezbijeđivanja zarada.

Uvaženi gospodine Jovović, kažete da je ,,priznanje potraživanja od 9,4 miliona eura nesporno” i da želite da ,,do njegove naplate” dođete dogovorom, a ne ,,prijetnjama izvršiteljima svom osnivaču Državi”.

Podsjetiću Vas, u šta ste Vi imali uvid, da sam u više navrata pozivao Ministra kapitalnih investicija i Ministra finansija na dogovor i to dopisima, od:
⁃Akt, br. 01-124 od 14.01.2021. godine,
⁃Akt, br. 01-1071 od 24.02.2021. godine i
– Akt, br. 01-1896 od 30.03.2021. godine.

Dakle, ovom prilikom Vam se zahvaljujem što ste nam odali priznanje na urađenom poslu koji smo započeli prvih dana januara ove godine i koji smo pri kraju da završimo, jer je sad, Vaš posao da to i naplatite. Interesantno je da s ponosom iznosite da su potraživanja nesporna, a da sam ja upravo zbog nastojanja da se naplate ta potraživanja koja su radnici Aerodroma zaradili, nedavno označen kao nelojalan Državi. Ali, o politici ćemo nekom drugom prilikom.

Takođe, nemojte zaboraviti da se pohvalite i s onih 3 miliona eura koje Vam je bivši menadžment obezbijedio u okviru krivičnog postupka protiv Atlas banke, i koje Vam se nalaze u trezoru Centralne banke Crne Gore.”

4 Comments
 1. TREPCA komentariše

  KAKO IMAS OBRSZA DA SE JAVIIS , SVE SPRZENO I POTROSENO …

  10
  2
 2. Sreten komentariše

  Vucibatina

  10
  2
  1. Dobrilo komentariše

   Svako se češe gdje ga svrbi, tako i ovaj kokošar, očigledno ga pomalo brine ekipa koja je angažovana, a očigledno nije iz redova poltrona Znojavog, a pretresa poslovanje aerodroma dok je on vodio “poslovnu” politiku. Samo puno više politiku , nego poslovnost!

 3. Dobrilo komentariše

  Svako se češe gdje ga svrbi, tako i ovaj kokošar, očigledno ga pomalo brine ekipa koja je angažovana, a očigledno nije iz redova poltrona Znojavog, a pretresa poslovanje aerodroma dok je on vodio “poslovnu” politiku. Samo puno više politiku , nego poslovnost!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.