Orlandić: Tri i po Crne Gore prošle kroz aerodrome

0

U okviru Festivala investicija i nekretnina (FREI) koji se održava u Budvi održan je panel „Aerodromska infrastruktura kao osnovni faktor dostupnosti destinacije“.
Svoj pogled na sve okolnosti koje utiču na razvoj aerodromske infrastukture dali su izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, direktor Aerodroma Pula Svemir Radmilo, Roko Tolić sa Aerodroma Dubrovnik kao i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.
Ona je istakla da je Crna Gora prepoznata kao aviodestinacija i da je razvoj tog vida saobraćaja imperativ.
“U Crnu Goru oko 50% gostiju dolazi avionom i to je otprilike prosjek na svjetskom nivou. Posljednjih godina svi pokazatelji su u rastu a dolazak niskobudžetnih aviokompanija je naravno doprinio tome. Naša je želja i ono na čemu svi zajedno naporno radimo da otvorenost Crne Gore bude još veća posebno ka tržištu Zapadne Evrope”, poručila je direktorica NTO.
Jedna od glavnim tema panela bila je – prednosti i mane davanja aerodroma pod koncesiju.
“Mi u Crnoj Gori imamo različite stavove o budućem razvoju naših aerodroma a konačne odluke tek treba da se donesu. Ja moram da naglasim da mi imamo kompaniju koja iz godine u godinu ima sve bolje rezultate, na koju svi možemo da budemo ponosni. Samo prošle godine imali smo promet putnika od gotovo 2,2 miliona, što znači da je oko tri i po Crne Gore prošlo kroz naše aerodrome. Svjesni smo da moramo da širimo kapacitete ali moramo i da budemo oprezni i sagledamo sve aspekte”, kazao je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.