Orlandić: Aerodromi spremni za ljetnju sezonu

0

Tokom ove godine, sudeći prema najavama, Aerodromi Crne Gore opslužiće gotovo 300 hiljada putnika više nego rekordne 2017.
U susret predstojećoj ljetnjoj sezoni, u jeku su pripreme kako bi se putnicima pružio veći komfor ali i da bi radnici Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat efikasnije obavljali svoj posao.
U narednih nekoliko dana, na oba aerodroma stižu novi elevatori, stepenice kao i kontradiverziona oprema.
Takođe, radnici će od ove ljetnje sezone nositi univerzalnu odjeću.
“S obzirom na pojačan saobraćaj tokom ljetnjih mjeseci Aerodromi Crne Gore su objavili konkurs za prijem sezonskih radnika na Aerodromu Tivat a uskoro ćemo isto učiniti i za potrebe Aerodroma Podgorica. Nakon završetka konkursa, shodno medjunarodnim standardima i pravilima, odabrani kandidati će proći sve neophodne obuke kako bi stekli licence koje su potrebne za rad u vazdušnim lukama. Podsjećam da su u proteklih 10 godina, samo za poreze i doprinose zaposlenih, a.d. Aerodromi Crne Gore uplatili u budžet oko 70 miliona eura i da se sve obaveze izmiruju redovno. Uspješan rad Aerodroma Crne Gore se dakle, pozitivno reflektuje ne samo na crnogorski turizam, već i na punjenje budžeta po svim osnovama”, navodi direktor Aerodroma Danilo Orlandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.