ORGIJA UMJESTO SISTEMA

0

Piše: SIBIN

Umjesto školi, znanju, nauci, srednjoškolci se odaju – alkoholu, „poroku koji osamljuje“ (Sioran), na taj način dokusurujući simbolički autoritet, sjutra ulaznicu u svijet odraslih, ili akademskih građana koji su dobrim dijelom to zahvaljujući u Novom Pazaru – pazarenim – diplomama.

Seksualna revolucija je doprinijela stvarnom raskidu sa tradicijom i folklorom, južnjačkom stegom, mitom i kolonijalnim umom, i pljunula na sliku patriotizma u Americi, ali taj pokret anarhije i slobode urađen LSD-jem, pukao je sam od sebe u tripu koji se otkačio od realnosti.

Vrhovno tužilaštvo do – vrha korumpirano, trećina đaka pijana, na Sky čitamo o planu da se Nebojša Medojević likvidira: to je, dakle, ostavština DPS-a, partije koja je obećavala da će nas uvesti u EU, da bi sada gledali fotografiju na kojoj Eskobar daje moralnu i drugu podršku Novoviću u daljem obračunu sa mafijom.

Što se tiče Komunizma, ovdje, u nas: Goli otok je slika i prilika tog aparata koji je zarad moći izdavao najbliže drugove, slao ih u logor, napadao im žene, i na kraju ih ubijao. Sam Tito se obračunao sa svima koji su od njega stvorili hodajući mit, proizvod za konzumaciju bratstva & jedinstva, te glazure društva ispod koje je tinjao mračni Id, žedan da zbriše Bližnjeg.

Vlada je uporna u jednom: da je transparentna i sve polaže u inkluzivnost. I đaci su pozdravili taj stepen slobode, upoznajući se sa dejstvom hemijskog sastojka alkohola u praxi, jer ona život znači.

 

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.