Opština Herceg Novi: Apelujemo na građane da se pridržavaju mjera

0

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i direktor  Doma zdravlja Herceg Novi,  Goran Komar  apelovali su  na građane da se tokom covid pandemije ponašaju u skladu sa epidemiološkim mjerama i konkretnim uputstvima, saopšteno iz Opštine Herceg Novi.

“Od presudne je važnosti da se covid pacijenti i njihovi kontakti ponašaju odgovorno i u skladu sa uputstvima, koja su više puta isticana:
– Covid pacijenti, tačnije oni koji su oboljeli od covid infekcije, nalaze se u obaveznoj kućnoj izolaciji.
– Njihovi ukućani, takozvani kontakti, moraju izdržavati dvosedmičnu izolaciju i automatski se smatraju pozitivnim na kovid infekciju, iako ona nije laboratorijski dokazana”, poručuju u saopštenju.

Navode da je primijećeno  intenzivno kretanje osoba koje predstavljaju kontakte, dakle ukućana onih koji su covid pozitivni, po gradu, brojnim gradskim ustanovama, pa čak i zgradi Doma zdravlja, što je nedopustivo.

“Osobe koje su kontakti kovid pacijenata u obavezi su da se pridržavaju mjera izolacije i ne mogu se slobodno kretati gradom i posjećivati ustanove”, ističu iz novljanske opštine.

Najavili su da će ove dvije insttucije u saradnji sa MUP-om  pojačati nadzor, koji ima za  cilj smanjenje broja novozaraženih.

“Opština i Dom zdravlja će u saradnji sa MUP-om intenzivirati nadzor nad kovid pozitivnim pacijentima i podjednako njihovim kontaktima, kako bi uticali na ponašanje građana i osigurali poštovanje mjera”, zaključuju u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.