Opština Budva donirala penzionerima 10.000 evra!

0

Opština Budva je zbog novonastale epidemiološke situacije izazvane korona virusom donirala 10.000 evra Udruženju penzionera Budve kako bi naši najstariji sugrađani dobili pomoć u ovoj teškoj situaciji koja najviše njih pogađa.

“Penzioneri su najranjivija grupa, za njih je ovaj virus posebno opasan, i obaveza Opštine Budva je da im u ovoj situaciji posveti posebnu pažnju. Udruženje penzionera će, u vidu novčanih sredstava penzionerima sa najmanjim primanjima i onima kojima je pomoć najpotrebnija, podijeliti sredstva kako bi naši najstariji sugrađani djelimično podmirili nabavku osnovnih životnih namirnica, ljekova, prispjele obaveze i drugo”, saopštili su iz ove opštine.

Predsjednik Opštine Marko Bato Carević istakao je da je ovo najmanje što Budva može da uradi za svoje starije sugrađane u ovoj teškoj situaciji i dodao da će Opština po potrebi uvoditi druge mjere podrške kao reakciju na negativne ekonomske efekte epidemije koronavirusa.

“Pomno ćemo pratiti razvoj situacije i u skladu sa njom ćemo dio budžetskih sredstava opredjeljivati za kratkoročne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva”, naglasio je on.

Carević je još jednom pozvao građane da budu disciplinovani i da prate preporuke nadležnih zdravstvenih institucija i dodao da samo zajedničkim naporima možemo pobijediti virus koji je na žalost ipak došao i do Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.