Opština Bar postala nova članica Partnerstva za otvorenu upravu

0

Opština Bar postala je dio velike internacionalne mreže Partnerstva za otvorenu upravu na lokalnom nivou, Open Government Partnership local (OGP Local), saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Kako su naveli, od 138 pristigih prijava, kandidatura Opštine Bar našla se među 55 odabranih, čime su i zvanično, od 16. aprila 2024.godine, postali dio „OGP local“ inicijative.

„Opština Bar je zavrijedila mjesto u društvu lidera koji rade s građanima i organizacijama civilnog društva na implementaciji akcionih planova prilagođenih lokalnom kontekstu i koji imaju za cilj da poboljšaju zajednicu na principima otvorene uprave. Naša misija je da učinimo lokalnu upravu participativnom i transparentnijom“, saopštili su iz Opštine Bar.

Dodali su da međunarodno partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja svojevrsnu platformu za formiranje lokalnih saveza koji iniciraju promjene u neposrednom okruženju, učeći jedni od drugih i sarađujući sa kolegama iz cijelog svijeta kako bi obezbijedili bolje politike za građane.

„Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) obuhvata 75 zemalja i 104 lokalne samouprave – predstavljajući više od dve milijarde ljudi – i hiljade organizacija civilnog društva. Hvala timu Međunarodnog Republikanskog Instituta (IRI) na velikoj podršci i prilici da budemo dio OGP local inicijative“, zaključili su u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.