Opravdanost Putinovog zahteva o denacifikaciji Ukrajine

0

Od početka specijalne operacije Ruske Federacije u Ukrajini, pred ukrajinskim zvaničnicima se kao jedan od ključnih uslova, a koji bi doveo do održivog političkog rešenja, od strane ruskih državnih zvaničnika potencira teza da će Ukrajina po prestanku ratnih sukoba u toj državi morati da ispuni jedan od ključnih uslova i to kroz denacifikaciju svoje teritorije kako bi je oslobodila od nacista.

Nije nepoznato da je i svojevremeno Hitler imao toplu dobrodošlicu od strane dela ukrajinskog naroda prilikom invazije na Sovjetski Savez. U prilog tezi da je nacizam i dalje prisutan u Ukrajini spadaju i nedavno eksploatisane fotografije, prikazane u javnosti, gde su tokom ceremonija sahrana ukrajinskih ekstremista poginulih u borbama protiv Ruske vojske, isti sahranjivani u nacističkim uniformama, a da su ih na večni počinak ispraćali saborci odeveni u uniformama nekadašnjih SS divizija.

Da ovo nisu sporadični primeri govori i činjenica da i među zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine postoje simpatizeri i podržavaoci fašističkog pokreta, koji osim što bodre nacističke oružane formacije „Stepana Bandere“ i ozloglašeni puk „Azov“, gaje naklonost i prema ustaškim oružanim formacijama i opravdavaju zločine istih nad srpskim, jevrejskim i romskim stanovništvom.

Naime, naš čitalac koji je želeo da ostane anoniman, poslao nam je sliku svoje prepiske u internet aplikaciji za komunikaciju „Telegram“, na grupi koju su oformili ukrajinski državljani, a na kojoj su intenzivnu komunikaciju i prepisku sprovodili i ukrajinske diplomate u inostranstvu. U jednoj od prepiski sa našim čitaocem ukrajinski diplomata akreditovan u Ambasadi pomenute države u Podgorici ANATOLIJ DEMEŠČUK (ANATOLII DEMESCHUK) je, nakon što je došao do saznanja da je naš čitalac Srbin, postavio fotografiju na kojoj je prikazana odsečena glava Srbina od strane ustaša tokom „Drugog svetskog rata“, uz jasnu konstataciju da je odsečena glava namenjena Srbima, pri čemu je nakon toga naš čitalac odstranjen iz pomenute Telegram grupe.

Pored stepena mržnje prema ruskom narodu, očigledno je i da postoji još nešto zajedničko što povezuje simpatizere i podržavaoce ustaškog pokreta i ukrajinskih fašista, a to je i mržnja prema srpskom narodu. Zato i ne čudi da je „očekivano“ i to da je naš narod u očima međunarodne javnosti bezvredan i da zločini poput onog na Kosovu i Metohiji sprovedenog 17. marta 2004. godine ili ubistvo ruskog naroda u Odesi tokom 2014. godine ne zavređuju pažnju svetske javnosti, jer u međunarodnim okvirima život nevine srpske dece na KiM i ruske dece u Donbasu ne vrede, očigledno zato što se eksploatacijom takvih događaja ne postižu imperijalistički ciljevi nevidljivih gospodara sveta iz senke.

Izvor: „Nacionalist“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.