Olimpijske igre: „Orlovi“ odmah na startu sa Amerikancima, dame sa Portorikom

0

Krovna svetska košarkaška organizacija (FIBA) dala je tačan raspored muških i ženskih utakmica na Olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu ove godine.

Muška košarkaška reprezentacija će svoj put započeti, ni manje ni više, protiv selekcije SAD-a 28. jula u Lilu od 15.15. Orlovi će potom imati tri dana pauze, posle kojih će na megdan pobjedinku kvalifikacionog turnira na Portoriku, a za kraj grupne faze, tačnije 3. avgusta, igraće protiv selekcije Južnog Sudana.

Uslijediće pauza od dva dana, a onda će se prvo četvrtfinale igrati 6. avgusta. Polufinalne utakmice biće dva dana kasnije, dok su utakmice za bronzu i zlato zakazane za 10. avgust. Finalne faze turnira igraće se u Parizu.

Ženska košarkaška reprezentacija će istog dana kao i muškarci započeti turnir. Prvi rival od 21.00 u Lilu biće selekcija Portorika. Drugi meč će igrati tri dana kasnije protiv reprezentacije Kine, dok će finalnu utakmicu u grupi igrati sa Španijom 3. avgusta.

Četvrtfinala počinju 7. avgusta, polufinala su na programu dva dana kasnije, dok su utakmice za medalje 11. avgusta. Mečevi od četvrtfinala će se igrati u Parizu.

RASPORED MUŠKARACA

Prvo kolo, 28. jul: Srbija – SAD (15.15)

Drugo kolo, 31. jul: Pobednik turnira Portoriko – Srbija (15.15)

Treće kolo, 3. avgust: Srbija – Južni Sudan (19.00).

RASPORED ŽENA

Prvo kolo, 28. jul: Srbija – Portoriko (19.00)

Drugo kolo, 31. jul: Kina – Srbija (11.30)

Treće kolo, 3. avgust: Srbija – Španija (11.30).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.