Oglasila se Uprava policije: Lazovićevo obezbjeđenje dovedeno u službene prostorije zbog utvrđivanja porijekla i osnovanosti posjedovanja oružja

0

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ jutros su ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju izvršili legitimisanje Zorana Lazovića (65), kao i, kako su ranije prenijeli mediji, pripadnika njegovog obezbjeđenja – Podgoričana D.M. (39) i Ž.R. (45), Nikšićanina S.M. (48) i Baranina N.J. (45).

„Pripadnici policije su u naselju Zaljevo, oko 13,15 časova, zaustavili vozilo kojim je upravljao D.M. Tokom kontrole utvrđeno je da su se u vozilu nalazila gore pomenuta lica, kojom prilikom su Ž.R., D.M. i S.M. izjavili da su aktivni policijski službenici, te da kod sebe posjeduju službene legitimacije i službeno vatreno oružje – pištolje“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su dodali, tim povodom navedena lica su dovedena u službene prostorije, zbog utvrđivanja porijekla vatrenog oružja i osnovanosti posjedovanja istog, uz prethodno obavještavanje nadležnog državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

„Nakon što je utvrđeno da oružje odgovara oružju zaduženom u Upravi policije pomenuta lica su napustila službene prostorije, a spisi predmeta su dostavljeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na dalje postupanje“, zaključili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.