Oglasila se bratija manastira Kom povodom pisanja pojedinih medija: Netačni navodi da je monah oteo telefon, ni sa kim nije imao fizički kontakt!

0

Povodom vijesti o krivolovcima koji su sinoć, kako mediji navode, napali i povrijedili dvojicu nadzornika Nacionalnog parka Skadarsko jezero, a navodno im je pomogao i monah iz manastira Kom, oglasila se i porodica Prenkić, ali i Manastir.

„Povodom medijskih spekulacija o učešću monaha iz manastira Koma u sinoćnjem incidentu na Skadarskom jezeru, neophodno je razjasniti nekoliko činjenica. Monah je bio na jezeru u ribolovu sopstvenim mrežama za koje ima dozvolu i nije bio u društvu osoba koje su imale incident sa lovočuvarima. U kasnim večernjim časovima, čamac sa lovočuvarima je velikom brzinom prošao pored njegovog plovila, skvasivši njega i čamac, uz to i kidajući mreže, koje je monah prethodno zakonito postavio. Lovočuvari su sustigli čun sa trećim licima, a monah, budući iskusan na Skadarskom jezeru, jer je pored njega odrastao, procijenio je da je čun sa trećim licima takođe ugrožen i da je moguće njegovo potapanje, a čuo je i pozive u pomoć, te je svojim čamcem prišao mjestu susreta druga dva plovila, isključivo iz razloga da pomogne onima za koje je smatrao da su ugroženi“, kazali su iz manastira.

Dodaju i da u njegovom prisustvu nije bilo sukobljavanja veslima i ostima o kojima se govorilo u medijima, ali i da on i nije od početka prisustvovao susretu lovočuvara i trećih lica.

„Netačni su navodi da je monah oteo i bacio telefon lovočuvaru. Ni sa kim nije imao fizički kontakt niti je ikoga vrijeđao, već je njegovo prisustvo doprinijelo da se ovaj incident završi.“, naveli su iz manastira Kom.

Oglasili su se takođe i iz porodice Prenkić i demantovali navedene tvrdnje

Demant porodice Prenkić na medijske natpise prenosimo integralno:

„Naš sin je bio napadnut na Skadarskom jezeru od strane glisera od 100ks nalazeći se u čunu od dva kolomata sa ostima u rukama što pokazuje video zapis objavljen u medijima. Tom prilikom je oštećen mali čun sa motorom od 6ks na koji je nasrćući veliki rendžerski gliser u nekeliko navrata pokušao da ih potopi i udavi u hladnom jezeru o čemu šaljemo fotografiju povrijeđenog čuna. U čunu nije bilo lažno pomenutog agregata. A lovočuvari su bili previše osioni ili drogirani. Baš zato nijesu htjeli da zovu policiju, da ih policija ne pretrese i ne razotkrije, a naš sin Vojin ih je u nekoliko navrata molio da zovu policiju što se vidi na video zapisu koji su objavile Vijesti. Kruže priče da se isti lovočuvari bave trgovinom droge i ljudi iz Albanije, a u poslednjih nekoliko dana su nasrtali na još nekoliko ribara iz Zete, neke su i potopili, a pritom albanske i druge agregate za novčanu naknadu „MITO“ puštaju da nesmetano izlovljavaju ribu iz našeg jezera koju su vjekovima izlovljavali naši preci i koja nama geografski pripada.

Uz zahvalnost mirotvorcu monahu Filipu kojeg je Bog poslao da spriječi potapanje našeg sina i njegovog druga.
Sa poštovanjem, porodica Prenkić.“

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.