Odustaju od prvobitnog plana: Litije i narod prepali DPS, izbori tek na jesen!

2

Sve masovnije litije natjeraće Demokratsku partiju socijalista da odustane od prvobitnog plana da se izbori raspišu u aprilu ili maju, već će se ići na odugovlačenje izbornog procesa do krajnjeg zakonskog roka, saznaje Borba iz više izvora.

Kako nam je potvrđeno, najizglednije je da izbori budu na jesen.

”DPS nije očekivao ovakvu narodnu reakciju na Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Zato je zakon usvojen par dana pred Novu godinu, jer su računali da će narodna energija brzo splasnuti, kao i za mnoge druge stvari u ranijem periodu. Međutim, desila se reakcija naroda i sada je gotovo izvjesno da se neće žuriti sa izborima. Ići će se na raspisivanje nekih lokalnih izbora da se testira narodna volja, a parlamentarne će raspisati tek na jesen, kaže naš sagovornik.

Računajući da će doći do pada energije i masovnosti, kao i da će tri mjeseca tokom ljeta učiniti svoje da narod zaboravi na ovaj zakon.

Gotovo izvjesno je da će izbori biti na jesen, nije iaključeno da to bude i septembar, ako se uskoro ne riješi pitanje spornog zakona. Đukanoviću i DPS-u, dok traju litije, ne odgovaraju izbori, pa je jasno da idu na maksimalno odugovlačenje izbornog procesa da se tenzije spuste.

2 Comments
  1. Yox komentariše

    Ko ovdje koga farba? Ako izbori budu na jesen Milo i DPS nema sanse da izgube.Ova opozivija je stvarno nesposobna za bilo sto drugo osim izgubiti izbore.

    5
    7
  2. Savo Licina komentariše

    Narod treba ozbiljno da shvati ove izbore. Svi da pomognu da se DPS kradje, prevare , ucjene sprijece! Treba se opremiti kamerama, dronovima, preventivno sprijeciti ulazak albanskih drzavljana da glasaju kod nas! Sprijeciti i snimiti sto vise kupovina licnih, osvijestiti narod! Prijaviti , slikati udbase koji kupuju licne i ucijenjuju narod! Ovo je konacna borba. Sa DPS om jos 4 godine, Crna Gora je propala potpuno!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.