Odupri se: Opozicija ne smije odustati od Sporazuma za budućnost!

0

Sve opozicione poslanike i poslanice pozivamo na puno poštovanje „Sporazuma o budućnosti“ potpisanog pred građanima. Neophodno je ubrzati aktivnosti kako bi se povratilo puno povjerenje građana u izbore, pravni sistem i demokratiju, saopšteno je iz pokreta Odupri se.

“Građanski pokret „Odupri se“ pozdravlja djelovanje opozicije koja sa evropskim partnerima radi na obezbjeđivanju neophodnih uslova za prve slobodne izbore. Ali, pored rada na izbornom zakonodavstvu, neophodno je formiranje Vlade građanskog jedinstva, koja bi nepristrasno, profesionalno i odgovorno obezbijedila uslove za prve zaista fer i slobodne izbore, ali i jednako sprovođenje svih zakona.

Mandat Vlade građanskog jedinstva mora biti minimum godinu dana i svako odugovlačenje ide u prilog daljoj agoniji sa nelegitimnim izborima, nastavkom zarobljavanja institucija, devastacijom prirode, pljačkom i novim zaduživanjima.

Poštujući Sporazum, mora se pristupiti oslobađanju Javnog servisa od partijskog uticaja, ali i brzog i zadovoljavajućeg pravnog epiloga afere “Koverat“.

Samo rad na izbornom zakonodavstvu nagovještava da režim sprema još jednu izbornu farsu. Na to neće pristati opozicioni poslanici koji su potpisali Sporazum, a mi iz pokreta „Odupri se“ garantujemo da neće pristati ni građani.

Zato još jednom pozivamo svih 39 poslanika i poslanica na jedinstvo.

I pozivamo ih da u najkraćem roku dogovorimo dalji plan aktivnosti sa kojim bi izašli pred crnogorsku javnost.

Bez toga ne bi trebalo pristati na nikakav parcijalni dijalog koji ovih dana nudi režim, pogrešno procjenjujući da će crnogorski građani dopustiti još jednu izbornu prevaru i krađu.

Građani su na masovnim protestima spoznali svoju snagu i znaju da ih se vlast plaši samo kada su na Ulici. Na, još uvijek, jedinoj slobodnoj instituciji, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.