Održana konstitutivna sjednica Savjeta za kontrolu biračkog spiska

2

Savjet za kontrolu biračkog spiska će na transparentan način pripremiti preporuke i smjernice Vladi sa ciljem da se izvrši temeljna reforma izbornog zakonodavstva i da se stvore uslovi za održavanje prvih fer i slobodnih izbora, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Avbazović.

On je danas na konstitutivnoj sjednici Savjeta naglasio da građani konačno moraju steći povjerenje u izborni proces.

“Građani konačno moraju steći povjerenje u izborni proces, a to se ne može desiti bez čišćenja biračkog spiska. Sistemski ćemo raditi na tome”, istakao je Abazović, koji je predsjedavao sjednicom.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je zadatak Savjeta da sagleda potrebe i doprinese unapređenju stanja u oblasti biračkog spiska, kao jednog od ključnih segmenata izbornog procesa, a koji je u kontinuitetu, kroz preporuke OEBS-a i ODIHR-a prepoznat kao kamen spoticanja.

“Promjene su neophodne u više aspekata, te će otkrivene probleme adresirati odgovarajućim organima, a sve u cilju efikasnog rješavanja problema u toj oblasti, koji su opterećivali izborni proces, konstatovano je na današnjoj sjednici. Kada je u pitanju normativni dio, postoji potreba za unapređenjem zakonskih rješenja, ali i usvajanjem dobrih praksi, kako bi se stvorili uslovi za fer izbore”, objašnjeno je na sjednici.

Savjet za kontrolu biračkog spiska je uputio i otvoreni poziv svim zainteresovanim stranama da šalju konstruktivne sugestije i predloge.

2 Comments
 1. Misliti crnogorski komentariše

  Na tim prvim slobodnim izborima URA nece preci cenzus.

  4
  2
 2. Ivi komentariše

  Tačno, što je najgore on dovodi ljude sa lažnim papirima i smešta ih po hotelima sa onim iz pokreta,, KALAŠNJIKOV,,. Omladina mu je puna droge, sad su mu Ulcinju uhapsili jednog iz mladih. Beskoristan potpuno, Kurto neće dobiti većinu na Kosovu. Pa da njih dvojica polete sa krilima.

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.